QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň podporuje tenisové talenty. Akademii letos pošle 1,5 milionu korun

03.03.2020 7:49

Jména jako Andrea Sestini Hlaváčková či Barbora Strýcová znají po celém světě. Za jejich úspěchy stojí klub TK Slavia VŠ Plzeň, který provozuje mládežnickou tenisovou akademii čítající 170 hráčů.

1

"Jsem rád, že jsme mohli poskytnout dotaci ve výši 1,5 milionu korun na chod tenisové akademie, která se koncepčně stará o naše děti a mládež a vychovává celosvětově známé sportovce,“ prohlásil při podpisu smlouvy první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Podpisu smlouvy se zúčastnil kromě statutárního zástupce Jana Hlaváčka i hlavní trenér akademie Jan Havel a nadějní bratři Štěpán a Matěj Fejkové. Zatímco Matějovým vzorem je Srb Novak Djokovič, jeho mladší bratr vzhlíží k rakouskému bojovníkovi Dominikovi Thiemovi.

Vůbec největší českou tenisovou nadějí je rodák z Plzně Jonáš Forejtek. Devatenáctiletý talent se v nedávné době dokázal probojovat do finále v mužských turnajích ITF, a to jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře a byl i oporou českého seniorského výběru v Davis Cupu.

Tenisový klub Slavia VŠ Plzeň je pořadatelem prestižního mezinárodního mládežnického turnaj EX PILSEN BABOLAT CUP. Letos se uskuteční už jubilejní 50. ročník. Tohoto turnaje se v minulosti zúčastnili i takové hvězdy jako Maria Šarapovová či Lleyton Hewitt. Účastní se jej na 20 mezinárodních tenisových velmocí a v letošním roce se bude konat od 19. do 26. června.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24