QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň přivítá MČR Stihl Timbersports, zúčastní se i vicemistr světa Komárek

07.09.2021 11:11

Nejlepší čeští borci v dřevorubeckém sportu se sjedou do Plzně. Představí se i čerstvý juniorský mistr Evropy Klíma a vicemistr světa a mnohonásobný mistr Evropy Martin Komárek.

Dřevorubci přeštice (1)

MČR Stihl Timbersports se bude konat v sobotu 18. září v Plzni v areálu pod Plazou. Kromě kompletní české špičky Pro Series, za účasti mnohonásobného mistra Evropy a vicemistra světa Martina Komárka, či čtvrtého z letošní European Trophy, Martina Kaliny, se v dopoledních hodinách představí také čerstvý juniorský mistr Evropy Matyáš Klíma.

"Nejen Matyáše Klímu, ale i ostatní závodníky z evropské špičky juniorů bude možno vidět „v akci“ na Otevřeném MČR juniorů v Plzni, v sobotu 18. září 2021 od 10:00 hodin. Odpolední čas od 14:00 pak bude patřit závodníkům soutěže Pro Series, z nichž vzejde nový mistr České republiky," uvádí pořadatelé.

Dřevorubecké závody jsou v Evropě stále populárnější, i když delší historii mají v zámoří. Česká republika je v tomto sportu velmi úspěšná.

Plzeňský areál pod Plazou tuto akci nehostí poprvé. „Diváci v Plzni již několikrát ukázali, že timbersportu rozumí a proto věřím, že závodníky dovedou k vynikajícím výsledkům a novým osobním rekordům,“ uvedl Jan Brabec, hlavní organizátor.

V rámci závodů mají závodníci za úkol zvládnout šest disciplín a přesekat či přeřezat v co nejkratším čase a dle pravidel připravené dřevěné bloky. Ten, kdo nejlépe zvládne „UNDERHAND CHOP, STOCK SAW, STANDING BLOCK CHOP, SINGLE BUCK, SPRINGBOARD a HOT SAW“ se stane novým králem českého STIHL TIMBERSPORTS.

ilustrační foto Milan Janoch

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24