QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň ruší slavnostní rozsvícení stromu na náměstí! Lidé ho mohou sledovat on-line

23.11.2021 15:23

Plzeň ruší s ohledem na platná vládní opatření a nepříznivou epidemiologickou situaci program slavnostního rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky. Na náměstí tak nebude nic organizovat.

IMG_1147

Město Plzeň ruší slavnostní rozsvícení stromu na náměstí Republiky které bylo původně naplánované na první adventní neděli. Místo toho zve Plzeňany ke sledování náhradního programu na facebookových stránkách města a v regionálních televizích TV ZAK a Plzeň TV. Vysílání začne 28. listopadu v 17:30 hodin, zazní vánoční program v podání souboru Plzeňský MLS – malý lidový soubor, vánoční strom  rozsvítí primátor Plzně Martin Baxa a biskup plzeňský Tomáš Holub.

„Bohužel se nám opakuje situace z loňska a velmi mě mrzí, že i letos budeme o klasické a Plzeňany tolik oblíbené rozsvícení stromku za účasti tisíců lidí ochuzeni. Nicméně věřím, že si všichni najdeme chvilku a zasedneme v neděli u obrazovek vedle svých blízkých a alespoň takto budeme symbolicky u rozsvícení a zahájení adventu,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Za svůj vánoční strom letos Plzeň zvolila 15 metrů vysokou jedli obrovskou a dovezla ji až z obce Zahrádka nedaleko Teplé. Tento druh stromu má Plzeň jako vánoční strom vůbec poprvé.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24