QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňané vzdávají poctu Karlu Gottovi u kondolenční knihy i svíčkami - FOTKY

03.10.2019 10:56

Zapálené svíčky před plzeňskou radnicí, stále víc vyjádření soustrasti v kondolenční knize. Tak vzdávají hold Karlu Gottovi Plzeňané. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (2)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (14)DSC_0001

Úmrtí zpěváka Karla Gotta zasáhlo v podstatě celou republiku. Plzeňané začali hned v průběhu středy ve velkém vzdávat poctu "Mistrovi" podpisy do kondolenční knihy, která je umístěná v mázhauzu radnice. Krom toho začali zapalovat svíčky před budovou radnice.

Ke kondolenční knize na radnici dál míří víc a víc Plzeňanů a vzkazy i vyjádření soustrasti přibývají velmi rychle. Kondolenční kniha bude na radnici zatím do neděle, podle zájmu obyvatel je možné, že se ji vedení města rozhodne ponechat v mázhauzu déle. Jisté je, že vzkazy doputují právě k rodině Karla Gotta.

"Kondolenční knihu odevzdáme rodině pravděpodobně v souvislosti se státním pohřbem, který bude uspořádán," potvrdil primátor Martin Baxa.

Už během středy se na sociálních sítích objevily stížnosti obyvatel, kteří chtěli zapálit svíčku na počest Karla Gotta například u katedrály. Bohužel to momentálně není možné vzhledem k omezením na náměstí i u samotné katedrály. Pietní místo, kam mohou Plzeňané svíčky přicházet zapalovat, nakonec ale vzniklo. "Vzhledem k omezení na náměstí Republiky v souvislosti s přípravou Pilsner Festu jsme zřídili pietní místo před budovou radnice," doplnil primátor města.

Karel Gott zemřel v úterý 1. října krátce před půlnocí po těžké nemoci. Další podrobnosti k úmrtí české hudební legendy najdete v článku zde.

 

foto-qap-cz (14)

 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24