Plzeňská zoologická zahrada startuje sérii tradičních akcí. První je za dveřmi

22.02.2019 7:59

V plzeňské zoologické zahradě odstartuje série tradičních víkendových akcí. V letošním roce jich je na programu téměř třicet. Ta první se chystá už na tento víkend.

ZOO_Plzen_28_rijen (18)

Plzeňská zoologická zahrada s blížícím se jarem startuje šňůru oblíbených akcí. V průběhu roku jich budou desítky. První je na programu už o tomto víkendu.

Už v neděli 24. února se bude vyhánět zima. Průvod se vydá od základní školy na Vinicích, projde zoologickou zahradou a zamíří na náměstí Republiky. Podrobný program akce najdete v článku zde.

"Vyhánění zimy z plzeňské kotliny je první letošní akcí v rámci celoročního víkendového a svátečního doprovodného programu v Zoologické a botanické zahradě města Plzně. V průběhu roku se uskuteční dalších minimálně 28 půldenních, celodenních a dvoudenních environmentálně, soutěžně, naučně a kulturně zaměřených aktivit," říká František Hykeš ze zoologické zahrady.

Na další tradiční akci se mohou návštěvníci těšit zhruba za měsíc. Na 23. března letos připadá takzvané "Otevírání České řeky". Akce bude ve znamení vítání jara a probouzení lesa. Jedná se o celodenní soutěžní akci na počest jara. V březnu proběhne také oblíbený diskusní pořad "Na slovíčko se zoo" a konec měsíce bude patřit "Ptačí sobotě", kdy bude připravená soutežní naučná stezka u příležitosti Mezinárodního dne ptactva.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24