Plzeňský kraj propojí tradiční společné zpívání vánočních koled

08.12.2018 14:06

V regionu proběhne ve středu 12. prosince tradiční zpívání koled. V jeden společný okamžik se tak zpěvem spojí mnohá místa v kraji. Přidejte se k předvánoční náladě!

DSC_9141

V podvečer 12. prosince zazní celým Plzeňským krajem vánoční koledy. Tradiční vánoční akce proběhne v Plzni na náměstí Republiky, ale i v dalších městech regionu.

Letos, stejně jako loni, se spojí dvě akce dohromady. Zpívání koled s Českým rozhlasem a Česko zpívá koledy. Zpívání začne těsně po 18. hodině a zahájené bude koledami "Nesem Vám noviny" a "Narodil se Kristus pán". Následovat budou další vánoční koledy, právě už v rámci akce Česko zpívá koledy.

Díky Českému rozhlasu bude probíhat přenos z náměstí Republiky v Plzni do dalších míst, kterých je letos přihlášených celkem 600. Český rozhlas Plzeň svou účastí na akci zprostředkuje předvánoční atmosféru i posluchačům, kteří si nemohou přijít z jakéhokoliv důvodu zazpívat osobně.

Zpívání koled s Českým rozhlasem se letos uskuteční po jedenadvacáté. Jeden z nejmasovějších ročníků byl v roce 2000. „Jenom na plzeňském náměstí se sešlo 8069 platně zaregistrovaných zpěváků, kteří s námi odzpívali dvě nejkrásnější české koledy,“ sděluje organizátor akce Zdeněk Zajíček. Tehdy ještě nebyly na náměstí Republiky Vánoční trhy se stánky. Kromě Plzně se letos z kraje do zpívání zapojí Chlumčany, Spálené Poříčí, Přeštice, Kasejovice, Stříbro, Hrádek u Rokycan, Bělá nad Radbuzou, Blovice, Domažlice, Klatovy, Mirošov, Letiny.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24