QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj ruší tradiční půlmaraton. Stovkám běžců vrátí startovné

03.04.2020 12:30

Závodníkům kraj vrátí zpět peníze za registrace. Unikátní půlmaratonská trička se k běžcům dostanou během sportovních akcí v druhé polovině roku jako dárky.

a25

Plzeňský kraj ruší  6. ročník Krajského půlmaratonu, který se měl konat 18. dubna v areálu Škodaland v Plzni. Vzhledem k plánovanému seriálu běžeckých závodů po celé ČR na tento rok nebyl stanoven náhradní termín kvůli narušení už pevně daných závodů v druhé polovině roku.

Od prosince se registrovaly stovky závodníků. Ti všichni dostanou od kraje e-mail s postupem ohledně vrácení startovného. "Pokud měli registraci i s trikem pro letošní závod, budou si moci vybrat, zda chtějí vrátit částku za registraci i s půlmaratonským trikem, nebo si je ponechají i přes zrušení závodu jako památku,“ sděluje za organizátory akce Eva Mertlová.

Plzeňský kraj pro letošní ročník závodu objednal unikátní trička, která za běžných podmínek běžci mohou koupit s registrací. Využije je při dalších svých sportovních akcích. "Půjde například o náhradní tréninky, které každoročně kraj pořádá ve spolupráci s Plzeňskými Tempo Makers, vodiči na půlmaratonské trati. V rámci tréninků budou účastníci dostávat trika zdarma. Proběhnou také soutěže o trička na facebookovém profilu závodu. O těchto plánovaných variantách budou fanoušci sportu z řad závodníků i veřejnosti včas informováni,“ dodává Eva Mertlová.

FOTO:ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24