QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští hokejisté zahájili přípravu, soustředění na Šumavě nebude

01.06.2022 21:03

Tento týden odstartovala letní příprava A týmu HC Škoda Plzeň pro novou sezónu. Tentokrát nebudou mít plzeňští hokejisté tradiční soustředění na Šumavě. Nahradí je tréninky v Plzni.

a tym priprava
a tym pripravaa tym priprava1

Letní příprava začala hokejistům v pondělí 30. května po dvou měsících volna. "Indiáni trénovali v areálu v Dobřanech pod taktovkou kondičního trenéra Jana Snopka, kterému se hlásilo kompletní mužstvo s výjimkou hráčů s individuálním plánem a Vojtěchem Budíkem, který má zdravotní obtíže. Příprava bude pokračovat pětkrát v týdnu s dvěma bloky soustředění," informuje klub v den zahájení přípravy s tím, že z přípravy vypadla šumavská soustředění, která jsou nahrazena dvěma týdny v červnu a v červenci s dvoufázovými tréninky v Plzni.

Hokejisté letos nečeká ani třítýdenní červencové volno před nástupem na led. „Změna struktury letní přípravy byla v plánu již delší dobu. Konzultovali jsme to s Adamem Havlem (fyzioterapeut týmu) a trenéry mužstva a rozhodli jsme se pro tento model, abychom odbourali „šokové“ situace – začátek přípravy, volno, druhý začátek přípravy, led, zápasy. Hodně kluků se zapojilo do přípravy minulý týden, tento týden nastupovali mladí hráči a někteří kluci se zapojili dobrovolně už nyní,“ uvádí kondiční trenér Jan Snopek.

Podle Snopka je lepší plynulejší přechod, čímž se hokejisté vyhnou i případným zraněním. Letos nebudou mít hokejisté ani proslulá šumavská soustředění.

„Ta vypadla, to je pravda, ale především z organizačních důvodů. Soustředění jsou skvělá v tom, že odtrénujete a do deseti minut můžete být na jídle nebo už regenerovat. Tento servis budeme hráčům „suplovat“ při dvou týdenních soustředění v Plzni, které nás čekají. Každé z nich bude jiné, protože budeme v různých fázích přípravy. První, červnové, bude ještě více do vytrvalosti. V červenci se následně soustředíme na výbušnost a rychlost,“ říká kondiční trenér.

Někteří hráči se budou připravovat individuálně. Jedná se o Tomáše Mertla, Petra Zámorského a Petra Kodýtka.

S indiány se připravuje i mladý obránce Martin Vitaloš, nováček týmu, který na jaře bojoval ve finále slovenské extraligy. „Martin prošel slovenskou dvacítkou a v mladém věku už odehrál několik zápasů i za dospělou reprezentaci. Hráč s velkým potenciálem, kterého jsme určitou dobu sledovali a mluvili o něm s řadou lidí ze Slovenska,“ říká sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. 

foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24