QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští hokejoví Akademici bojují o titul! O pohár se utkají s UK Hockey Prague

13.04.2022 13:21

ZČU Akademici Plzeň, tým složený ze studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy, míří do finále Univerzitní ligy ledního hokeje.

ZCU Akademici Plzen_2_foto Jan Kubíček(1)

Do play-off nastupovali Akademici až z šestého místa. Dokázali si však poradit s pražskými Engineers i s dalším velkým aspirantem na titul, budějovickými Black Dogs. Cesta UK Hockey Prague vedla přes North Wings Ústí nad Labem a Univerzitu Palackého. Teď se kluby plzeňské a pražské univerzity utkají v historickém finále. První finálový zápas se uskuteční 14. dubna od 17:30 hodin v pražském Edenu, v úterý 19. dubna od 18:30 hodin pak proti sobě soupeři nastoupí na ledě plzeňské LOGSPEED CZ Arény.

„Je to doslova historický moment. Poprvé od svého založení v roce 2019 totiž nebude Univerzitní liga ledního hokeje předčasně přerušena pandemií, ale dospěje do svého konce. Akademici Plzeň tak mají šanci stát se vůbec prvním vítězem této univerzitní hokejové soutěže! Zvu proto všechny studenty, akademiky i veřejnost – pojďme podpořit naše hokejové Akademiky na jejich cestě k titulu,“ vyzývá rektor ZČU Miroslav Holeček, který na zimním stadionu nebude chybět. 

Zápasu udělil záštitu náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. Akademici věří, že právě Plzeň bude městem, kde se letošní ročník Univerzitní ligy ledního hokeje rozhodne. Pokud by k tomu nedošlo, musela by se série vrátit na třetí rozhodující utkání zpátky do Prahy. „Uděláme maximum pro to, abychom letošní univerzitní ligu uzavřeli v Plzni, a jak jinak než naším vítězstvím. Budeme nesmírně rádi, když u toho s námi budete,“ vzkazuje fanouškům za Akademiky jeden ze zakladatelů týmu Vilém Franěk.  

Vstupenky v ceně 100 Kč jsou už v prodeji na webu Akademiků. Studenti za ně zaplatí poloviční cenu.

 

foto: J. Kubíček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24