QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští strážníci mají nové auto s radarem - FOTKY

03.07.2020 13:34

Městské policii nově pomáhá v boji s piráty silnic Škoda Octavia vybavená moderním měřícím zařízením.

4
4123

Nový automobil je v provozu od pátku 3. července. "Stávající radarový měřič AD 9C užívaný od roku 2006 umístěný ve služebním vozidle stejné tovární značky, byl pro technickou zastaralost systému nahrazen novým typem RAMER 10 C. Předchozí auto zůstane nadále sloužit strážníkům v Plzni na Borech pro výkon běžné služby,“ sděluje mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

"Městská policie Plzeň prioritně měří rychlost vozidel na úsecích s častou nehodovostí, v místech, kde dochází obvykle k překračování povolené rychlosti a také v blízkosti plzeňských základních a mateřských škol,“ vysvětlil při předání automobilu radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Rychlost měří strážníci na místech určených Policií ČR. Pro měření využívají ještě dvou ručních radarových měřidel TruCam LTI 20/20.

Zvýšit bezpečnost dopravy pomáhá v Plzni také úsekové měření. "Prvním místem, kde bylo spuštěno, byla v červenci 2015 frekventovaná Plaská ulice v Plzni v Bolevci při výjezdu na Most, později bylo uvedeno do provozu úsekové měření také v opačném směru. O tři roky později, v prosinci roku 2018 k těmto úsekům přibyla další místa-úsek v ulici Folmavská u Panasonicu v obou směrech a Koterovská ulice na Slovanech na výjezdu a příjezdu do Plzně v místě napojení na ulici U Seřadiště, kde končí přivaděč od dálnice D5,“ připomíná Jana Pužmanová.

FOTO: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24