Počasí jako na houpačce. Déšť na Železnorudsku vystřídal sníh – FOTKY

03.03.2020 12:42

Radost z bílé nadílky na Šumavě zkazil v úterý 3. března ráno déšť. Dopoledne už ale začalo sněžit. Podívejte se na aktuální fotky z Železné Rudy a okolí.  

1
12341

I přes rozmary počasí se stále lyžuje ve skiareálu na Špičáku a také běžkaři najdou sjízdné úseky.

"Celkem dobře je na tom ještě stopa Modrava – Modravský potok – Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský potok. Naopak horší je to se stopou z Černohorské nádrže na Modravský potok, ta je dost prošlapaná od lidí. Kvalitu stop také zhoršilo pondělní sluníčko, které už mělo velkou sílu. Na některých místech byl ráno sníh a odpoledne už ne,“ sděluje své dojmy Martina Soukupová, která v Železné Rudě tráví se svými dvěma dětmi jarní prázdniny.

V úterý 3. března upravila již opravená rolba stopy na Modravsku. Aktuálně jsou projeté trasy Modrava – Březník, Březník – Ptačí nádrž – Černá hora – Prameny Vltavy, Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most. "Ostatní trasy není možné vzhledem k nedostatku sněhu strojově upravovat,“ informuje obec Modrava. Rolba, kterou obec upravuje stopy, byla kvůli poruše od 28. února mimo provoz.

FOTO: čtenáři QAP.cz, webkamera Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24