Počasí přeje milovníkům bílé stopy, trasy jsou na víkend připravené

21.01.2022 18:45

Milovníci bílé stopy mohou o víkendu vyrazit, na Šumavě je většina tras upravena. Rolbaři je před víkendem projeli. Přinášíme aktuální info ze Železnorudska, Modravy i dalších oblastí.

10

V pátek 21. ledna byly upraveny trasy na Železnorudsku. V pátek bylo v oblasti cca 10 cm nového sněhu, ve vyšších polohách byly  sněhové závěje. Na zaváté stopy ve vyšších polohách upozořnují rolbaři i během víkendu. Rolbaři v pátek hlásili, že projeli trasy v okolí Železnorudska, v okolí Nové Hůrky a Gerlovy Hutě i v okolí Hofmanek. Trasy jsou tak na víkend připravené a během víkendu bude mít rolba stanoviště ještě na Gerlově Huti.

Na Modravě během pátku hodně mrzlo. Ráno klesly teploty až k -15 °C. V oblasti leží 30 cm prachového sněhu, zhruba 15 cm nového sněhu, ve vyšších polohách je to ale více, až 70 cm sněhu. V pátek 21. ledna byly upraveny trasy z Modravy na Březník.

Popis běžeckého výletu z Modravy na Březník najdete zde.

Nový sníh je také v okolí Horské Kvildy, napadlo až 12 cm nového sněhu. Sněhová pokrývka není ale nijak vysoká, pohybuje se jen kolem 20 cm. Na Danielově cestě je místy vidět podklad. Trasy kolem Horské Kvildy byly dnes upraveny (Horská Kvilda – Kvilda/5 km, Horská Kvilda – Danielova cesta – Zhůří – zpět Horská Kvilda / 11 km, Horská Kvilda – Filipova Huť /4 km).

Během pátku byly upraveny i trasy kolem Kvildy.

V okolí Prášil leží 30 až 70 cm, z toho je nového sněhu až 15 cm. Stopy pro milovníky bílé stopy mají být upraveny ale až o víkendu. V sobotu ráno má být strojově upraven okruh Poledník (bez Velkého Boru) a okruh Laka. V neděli ráno pak úsek Prášily – Velký Bor – Nová Studnice, okruh Gsenget a úsek Prášily – Skelná.

Hledáte inspiraci na běžecké výlety? Podívejte se na naší reportáž - Tipy na běžkařské výlety na Šumavě.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24