Policejní hlídky dohlíží na bezpečnost v Brdech! Opatření běží i v zimě - FOTKY

15.01.2019 9:56

Policejní hlídky na čytřkolkách nebo v terénních autech brázdí chráněnou krajinnou oblast Brdy i v průběhu zimy. Přinášíme podrobnosti!

5
52134768

Chráněná krajinná oblast Brdy se postupně stává velmi oblíbenou turistickou lokalitou. Policie na to zareagovala průběžnými kontrolami. Do terénu vyráží policisté v terénních autech i na čtyřkolkách. Také v zimním období jsou hlídky v terénu.

"Nejčastější protiprávní jednání, která zde policisté zjišťují, jsou v rovině přestupku. Jako první příčku zaujímá nerespektování zákazu vjezdu motorových vozidel. Pokuta, kterou policista je oprávněn uložit na místě příkazem je do výše 2 000 korun. Do těchto míst také policisté často míří na základě oznámení o nálezu nebezpečného předmětu, které  může v případě nesprávného chování, způsobit újmu na zdraví," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

Návštěvníci Brd by měli mít na paměti, že jsou stále místa, která neprošla pyrotechnickou sanací. "V loňském roce přijali policisté z tohoto území čtyři oznámení o nálezu nebezpečného předmětu, nálezy zlikvidoval pyrotechnik. Všichni návštěvníci by měli myslet na to, že před tím, než vyrazí do Chráněné krajinné oblasti Brdy, měli by si trasu dobře prostudovat a pamatovat na správné a bezpečné chování.  Užít mají pouze cesty určené pro pěší a cyklisty, které jsou k tomu určeny a respektovat zákaz vstupu na označená místa, která dosud neprošla pyrotechnickou asanací," pokračuje mluvčí policie.

V loňském roce policisté v brdech řešili mimo jiné krádež solárního panelu. Proběhla také pátrací akce, kdy se hledal senior a nasazen musel být také policejní vrtulník. Policistům se seniora naštěstí podařilo nalézt i díky psovodovi. Senior skončil v nemocnici. 

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24