QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky se zaměřují na cyklisty! Potkat je můžete i na cyklostezkách - FOTKY

11.07.2019 9:58

Policie v rámci celého kraje rozjela o prázdninách speciální akce zaměřené na cyklisty. Policejní hlídky jsou v terénu zejména na Šumavě. Akce ale pokračuje i na dalších místech.

2
213

Policejní hlídky se v průběhu letních prázdnin zaměřují nejen na řidiče na silnicích, ale také na cyklisty na stezkách v rámci celého Plzeňského kraje. Preventivní akce proběhla také na Domažlicku. Konkrétně na cyklostezce vedoucí z Domažlic do Havlovic.

"Cílem preventivní akce v rámci projektu Na kole jen s přilbou bylo  přispět k vyšší bezpečnosti cyklistů v silničním provozu. I když zákon o silničním provozu cyklistům starším 18 let nepřikazuje mít při jízdě na hlavě upevněnou přilbu, dobře upevněná přilba na hlavě při nehodě může zachránit život nebo předejít vážným zraněním s trvalými následky," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Z akce vyplynul zajímavý poznatek, a to že všechny děti až na jedno, které kontrolou na cyklostezce prošly, ale i dospělí na hlavě cyklistickou přilbu měli, což je chvályhodné. Policisté  kontrolovali u cyklistů i povinnou výbavu kola. Většina jízdních kol byla v pořádku. Cyklisté, u kterých byla zjištěna drobná pochybení, pokutu tentokrát nedostali, ale byli upozorněni na nedostatky," dodává policejní mluvčí.

Spolu s policisty se do akce zapojili také strážníci městské policie. "Jelikož se jednalo o preventivní akci, obdrželi všichni kontrolovaní cyklisté drobné dárky, jako jsou reflexní pásky, cyklistické mapy a letáky informující o správné výbavě jízdního kola,“ uvedla preventistka Městské police Domažlice Ludmila Chladová s tím, že se v blízké době budou obdobné akce opakovat.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24