Policie dohlížela o víkendu na dodržování pravidel na Šumavě i v blízkosti zámku Kozel

18.01.2021 8:26

Situace byla ale o víkendu klidná, policisté s návštěvníky řešili převážně dopravní přestupky v souvislosti s nesprávným parkováním.

policie kontroly
PARKOVÁNÍ HORY_PČR1PARKOVÁNÍ HORY_PČRPARKOVÁNÍ HORY_PČR2kontroly horykontroly hory1policie kontroly

Jak jsme Vás informovali zde, policisté posílili výkon služby v oblasti Šumavy. Lidé o volných víkendech často míří právě na Šumavu. "Návštěvníci se tak na jejím území mohli potkat s policejními hlídkami, které dohlížely na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, na dodržování veřejného pořádku a na dodržování vládních opatření v souvislosti s pandemií covid-19," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Do policejních hlídek byli začleněni také pracovníci národního parku, kteří se společně s policisty pohybovali zejména v oblasti ledovcových jezer – tedy Černého a Čertova – a v jejich okolí. To jsou přesně místa, kde měli strážci přírody v minulosti s návštěvníky, kteří porušovali usnesení vyplývající ze zákona o ochraně přírody a krajiny, nejčastější problémy. "Situace na Šumavě byla v průběhu tohoto víkendu klidná, převážná většina návštěvníků se chovala ohleduplně a nedocházelo k zásadnímu porušení zákonů. Přestupky v řádu jednotek, které policisté řešili, se týkaly dopravy – zejména nesprávného parkování," pokračovala dále Dagmar Jiroušková.

Hlídky mohli turisté zaznamenat také v blízkosti zámku Kozel, či na dalších místech Plzeňského kraje, kde policisté předpokládali zvýšený pohyb osob. Ani v těchto místech policisté nezjistili žádá závažná porušení zákonů.

Foto: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT