QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie odhalila varnu drog na Přešticku! Dealera na útěku zastavil výstřel - FOTKY

21.11.2019 9:26

Policie odhalila nedaleko Přeštic varnu pervitinu, ze které byly drogami zásobovány desítky narkomanů v regionu. Při zátahu došlo i na střelbu...

2
234567

Kriminalisté odhalili v regionu další varnu pervitinu. Tentokrát v jedné z obcí v okolí Přeštic na Plzeňsku. Při zátahu policisté zadrželi 32letého muže a 41letou ženu, kteří se podíleli na výrobě pervitinu a jeho následné distribuci. Muž dle všeho v posledních dvou letech vyráběl pervitin v takovém množství, že zásobil několik desítek narkomanů.

"V souvislosti s případem policisté provedli několik domovních i nebytových prohlídek, při kterých zajistili několik igelitových sáčků obsahující nezjištěnou bílou krystalickou látku, chemické látky potřebné k výrobě pervitinu, různé laboratorní vybavení, několik kanystrů a plastových láhví s obsahem nezjištěné tekutiny a torzo vozidla. Následnou lustrací vozidla, policisté zjistili, že bylo v minulosti odcizené v Německu. Zajištěnou drogu policisté podrobili znalecké expertíze," říká mluvčí policie Ivana Jelínková.

Do samotné akce bylo nasezeno několik desítek policistů. Zadržení dealera se přitom proměnilo v drama. Muž se policistům vzdát nechtěl a dal se na útěk. "Při samotné realizaci se 32letý muž pokusil o útěk. Po předchozích opakovaných výzvách podezřelý muž stále utíkal, a tak jeden z policistů použil donucovací prostředek varovný výstřel, na který muž stále reagoval útěkem. To už jej však nadběhl další z pronásledujících policistů, tak muži nezbylo nic jiného, než výzev policistů uposlechnout," pokračuje policejní mluvčí.

Kriminalisté už muže i ženu obvinili kvůli výrobě a distribuci drog. Navíc dealer, který před policisty při zátahu utíkal, skončil ve vazbě.

Vyšetřování případu nicméně nekončí. Podle policie mohla distribuce drog probíhat ještě v mnohem větším měřítku. "Není vyloučeno, že policisté právní kvalifikaci ještě rozšíří, jelikož šetření tohoto rozsáhlého případu stále pokračuje," uzavírá Ivana Jelínková.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24