QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po řidiči Audi A4, který po srážce s vlakem ujel!

21.06.2022 9:52

Řidič najel automobilem na železniční trať a zastavil. Přijíždějící vlak od Plzně do vozu narazil, řidič poté z nehody ujel. Incident se obešel bez zranění cestujících. Více v článku.

vlak po srážce
auto s vlakem pčrvlak po srážce

Policie pátrá po řidiči, který po srážce s vlakem z místa nehody ujel. K incidentu došlo v pondělí 20. června ráno na severním Plzeňsku. "Ke střetu osobního vozidla s osobním vlakem na železničním přejezdu došlo v obci Tlučná v 5:25 hodin. Zatím neznámý řidič osobního vozidla tovární značky Audi A4 černé barvy jel ve směru od obce Líně na Tlučnou a nerespektoval zapnuté světelné i zvukové výstražné zařízení u železničního přejezdu," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Neznámý řidič najel přední částí automobilu na železniční trať, zastavil a přijíždějící vlak ve směru od Plzně do něj přední částí narazil. "Řidič vozidla ihned po střetu z místa dopravní nehody vycouval zpět směrem na obec Líně, aniž by celou věc oznámil na policii České republiky," řekla Eva Červenková.

Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. "Ve vlaku cestovalo asi 20 cestujících, kteří vyvázli bez zranění. Provedená dechová zkouška u strojvedoucího vlaku vyloučila požití alkoholu. Při dopravní nehodě vznikla škoda ve výši 180 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla Červenková.

Policie žádá svědky události, aby poskytli informace k uvedené nehodě. "Svědci události, kteří by mohli poskytnout informace k  dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Územním odboru Plzeň - venkov, Anglické nábřeží 7, Plzeň, nebo na e-mail: px.evidence@pcr.cz. Informace mohou rovněž sdělit na tísňovou linku 158," dodala Červenková.

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24