QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustí opatření na silnicích! Školní rok končí, začínají prázdniny

27.06.2019 13:57

Policie je v pohotovsti. Konec školního roku i začátek prázdnin bude pod dohledem. Policie se bude soustředit nejen na okolí škol, ale intenzivně se rozeběhnou i kontroly na silnicích.

IMG_5774

Konec školního roku a také prázdniny budou opět pod dohledem policie. Kvůli vysvědčení policie zvýší dohled u vybraných škol. Se zvýšenými kontrolami by ovšem měli počítat řidiči i na hlavních tazích v souvislosti se začátkem prázdnin.

"Se zvýšeným dohledem nad plynulostí a bezpečností silničního provozu se účastníci setkají v prvních dvou prázdninových víkendech a pak také v závěru prázdnin, kdy se lidé budou vracet do svých domovů. Řada regionálních bezpečnostních akcí proběhne během léta po celé republice také ve spojitosti s kulturním děním a turistickým ruchem," potvrdila vedoucí oddělení prevence policejního prezidia Zuzana Pidrmanová.

V průběhu prázdnin nebudou chybět na silnicích ani preventivní dopravní akce. Pokračovat bude projekt "Řídím, piju nealko pivo“, který bude tentokrát zaměřený zejména do lokalit, kde budou probíhat festivaly.

Krom toho se policie zaměří také cyklisty. A to zejména proto, že jde o jednu z nejrizikovějších skupin účastníků provozu. "Policisté se této skupině účastníků provozu budou v průběhu prázdnin věnovat v rámci celorepublikového projektu ´Na kole jen s přilbou´, jehož cílem je snížení nehodovosti cyklistů. Hlavní důraz je v tomto případě kladen zejména na používání ochranných bezpečnostních přileb. Na vybraných stanovištích budou policisté preventivně kontrolovat povinnou výbavu cyklistů, pomohou a poradí s odstraněním případných nedostatků. Součástí projektu je také distribuce map blízkého okolí s vyznačením cyklotras, které jsou pro jízdu na kole bezpečnější," dodává Zuzana Pidrmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24