QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie spustila důkladné kontroly na objížďce uzavírky u Plas! FOTKY

17.07.2019 18:32

Policie spustila kontroly na objížďce uzavírky u Plas, na kterou nesmí velké náklaďáky a kamiony. Padaly pokuty. Uzavírka na hlavním tahu I/27 potrvá až do konce prázdnin.

1
12345

Policie v tomto týdnu spustila zvýšený dohled na objízdné trase jedné z významných uzavírek v kraji. V současné době probíhá rekonstrukce silnice I/27 v úseku z Plas ke křižovatce do Žebnice ve směru na Kralovice. Omezení je v obou směrech jízdy a řidiči musí jezdit po objížďce.

Právě na objízdné trase opravovaného úseku proběhl zvýšený silniční dohled. Během akce padlo několik pokut. "V této souvislosti policisté apelují na všechny řidiče nákladních aut a kamionové dopravy nad 7,5 tuny, aby se neřídili výhradně navigací, ale naopak důsledně respektovali aktuální dopravní značení a nevjížděli tam, kde je to zakázáno. Pokud tato pravidla poruší, musí počítat s tím, že za toto jednání mohou být postiženi. Policisté během rekonstrukce komunikace mají zvýšený dohled na bezpečností a plynulostí provozu na objízdné trase. Pokud řidič nákladního auta nebo kamionu tento zákaz vjezdu nerespektoval, řeší s ním toto jednání jako přestupek," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Pro osobní auta, menší nákladní auta i autobusy jsou uzavřené serpentiny v obou směrech. Objízdná trasa vede po silnicích od plaského kláštera přes Babinu a Kopidlo do Hadačky, kde se napojuje na silnici první třídy Plzeň - Žatec. "Je to stejná trasa, na kterou policisté obvykle odklánějí dopravu, když se na hlavním tahu mezi Plasy a Hadačkou stane vážná nehoda," přibližuje mluvčí policie.

Pro řidiče větších nákladních aut a kamionů je uzavřený celý tříkilometrový úsek a musejí jej objíždět přes Rokycansko. Vozidla nad 7,5 tuny jsou směrována na objížďku Plzeň – Rokycany – Břasy – Kozojedy – Kralovice. Dopravní omezení v těchto místech je po oba prázdninové měsíce.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24