QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté pátrají po muži na fotografii, platil cizí platební kartou

30.11.2020 13:53

Pachatel našel na rohožce u dveří do jednoho bytu ležet peněženku. Tu si vzal a provedl nalezenou platební kartou několik bezhotovostních plateb.

platba cizí kartou
platba cizí kartouplatba cizí kartou1platba cizí kartou2

Policisté vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se měl dopustit dosud neustanovený pachatel.

"Dne 23. listopadu překonal bez použití násilí vchodové dveře do jednoho z bytových domů v Plzni, vnikl do společných prostor domu a na rohožce před jedním z bytů našel ležet peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Místo toho, aby nález odevzdal na příslušném úřadě, ponechal si jej a s platební kartou provedl ještě téhož dne několik bezhotovostních plateb," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Když se policisté začali případem zabývat, získali také fotografie z kamerového záznamu, na kterých jsou zachyceny osoby důležité pro trestní řízení. "Policisté proto žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158," dodala Michaela Raindlová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24