Policisté provádějí kontroly v lesích

10.09.2020 7:48

Ve spolupráci s pracovníky příslušných institucí provádějí policisté namátkové kontroly dodržování zákazu vjezdu do lesů. Jedná se převážně o houbaře, kteří si autem zajedou až do lesa.

Dub (1)

Policisté na Tachovsku v uplynulých dnech uskutečnili preventivní opatření ve spolupráci s pracovníky Chráněné krajinné oblasti Český les a Lesů české republiky.

Zaměřili se na kontrolu dodržování zákazu vjezdu motorových vozidel do lesů, a to zejména na neoprávněný vjezd do lesa ze strany motocyklistů a čtyřkolkářů. Kontroly se uskutečnily v okolí Staré Knížecí Huti, Pavlova Studence, Žďáru a Lesné.

"V rámci toho bylo zjištěno jedno porušení zákona, které bude řešeno ve správním řízení. Policisté upozorňují, že namátkové kontroly budou probíhat i nadále, a to i s ohledem na aktuální houbařskou sezónu," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková a připomíná, že zákaz vjezdu motorových vozidel do lesa je výslovně zakázán v zákoně o lesích, v některých případech mohou řidiči porušit i zákon o provozu na pozemních komunikacích, a to v situacích, kdy je vjezd do lesa opatřen příslušnou dopravní značkou.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24