Postmodern Jukebox veze do Plzně největší hity ve swingových aranžích!

24.02.2020 11:26

Miliony fanoušků na sociálních sítích a více než miliarda zhlédnutí jejich videí řadí americké hudební seskupení Postmodern Jukebox k nejpopulárnějším formacím svého druhu na světě. Teď se představí v Plzni.

1

Postmodern Jukebox vydává každý týden nové video a představuje další známou melodii v originální úpravě. Díky jazzově-swingovému stylu, stylovým kostýmům i kvalitnímu hudebnímu zpracování si už získali přes dva miliony fanoušků na Facebooku, 4,5 milionu odběratelů a více než miliardu zhlédnutí na Youtube a jejich koncerty bývají po celém světě vyprodané.

Nadčasové hudební uskupení čítá na desítky muzikantů, kteří se v interpretaci různých hitů střídají a mění se také jejich složení na koncertních šňůrách. Jejich repertoár zahrnuje písně od Guns N’Roses, Queen, Aerosmith, Michaela Jacksona, Beyoncé, Britney Spears, Radiohead, Lady Gaga nebo nejnovějšího hudebního objevu Billie Eilish.

Letos se Postmodern Jukebox vydávají na turné s názvem Welcome to the Twenties 2.0. Otevírají tak novou dekádu a slibují osobitost a řemeslnou zručnost, které byly tak typické pro hudbu dřívějších generací. "Dvacátá léta minulého století nám dala jazz, kdo ví, co nás čeká nyní?“ říká otec projektu Scott Bradlee. "Připravte se na nejsenzačnější party 20. let našeho věku! Zapomeňte na problémy a přijďte si s námi užít opravdový hudební talent a nadčasový styl – naživo a ve skutečném světě,“ vzkazuje.

V roce 2010 byl Scott Bradlee ještě jedním z mnoha muzikantů, kteří se snažili prorazit v New Yorku. Avšak nedařilo se mu chytit příležitost a najít tu pravou koncertní scénu. Proto se rozhodl hledat publikum na Youtube. A tak se narodila senzace jménem Postmodern Jukebox…

První videa natáčel Scott s kamarády v obývacím pokoji svého suterénního bytu v Queensu. Když v roce 2012 vytvořili jazzový remake písně Thrift Shop, sláva přišla doslova přes noc. Video mělo brzy na kontě první milion zhlédnutí (dnes už přes 16 miliónů). Následovaly další hity, z nichž největší sledovanost si dodnes drží skladba Creep, původně od Radiohead, která má 74 miliónu zhlédnutí).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24