Potřebuji peníze na pohonné hmoty a součástku do lodi, řekl ženě podvodník

04.03.2021 18:02

Chci půjčit 100 000 Kč na pohonné hmoty do vrtulníku a na zaplacení součástky do lodi. S touto žádostí vyrukoval na mladou dívku doposud neznámý pachatel prostředníctvím sociální sítě.

QAP - úvodní fotka

Stříbrští policisté se zabývají případem podvodného jednání, ze kterého je podezřelý zatím neznámý pachatel, který na začátku února letošního roku kontaktoval 20 letou oznamovatelku prostřednictvím sociální sítě.

"V průběhu února komunikoval a přislíbil jí při tom, že přiletí do Prahy a stráví spolu nějaký čas. Poté mladou ženu požádal o půjčení finanční částky ve výši 100 000 korun, kterou potřeboval na nákup pohonných hmot do vrtulníku a na zaplacení součástky do lodi. Důvěřivá žena podvodníkovi následně zaslala na jím uvedený účet částku ve výši 70 000 korun. Částku měl vrátit do konce února, avšak do této doby tak neučinil a s dotyčnou ukončil veškerou komunikaci," říká policejní tisková mluvčí Dagmar Jiroušková. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu. Po pachateli pátrají.

"Občanům v souvislosti s tím opětovně připomínáme, aby byli v takových případech obezřetní a měli na paměti, že pokud od nich chce někdo půjčit vyšší obnos peněz, může se jednat o podvodníka, jehož cílem je důvěřivé lidi o jejich peníze připravit," upozorňuje Dagmar Jiroušková.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24