QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poutě i velikonoční akce! Na Tachovsku to bude zase žít

16.04.2019 8:56

Tachovsko v nadcházejících dnech nabídne celou řadu akcí. Vyrazit můžete na velikonoční akce, poutě nebo třeba na tradiční zahájení pivní sezóny v Chodovaru...

20180520_125237

Přijedou Divoké kočky

Planá - Do plánského Kinanekina přijede ostravská travesti skupina Divoké kočky. Pobavit se s nimi mohou diváci 17. dubna od 19 hodin. 

Tachov zve na výlet s dílničkou

Tachov - Nejen pro tachovské platí pozvánka na Velikonoční výlet s rukodělným tvořením. Zájemci se vydají knížecí alejí do jízdárny ve Světcích. Tam se jich ujme průvodce a nastane hledání vajíček. Pak si každý může zkusit výrobu velikonočních dekorací, různé hry, soutěže a bude i oheň a opékání buřtů. Program je postaven hlavně pro děti ve věku prvního stupně základních škol. Účastnický poplatek 200 Kč na dítě. Akce se koná ve čtvrtek 18. dubna od 8 do 15.30 hodin.

Literární čajovna

Tachov - V klubu Sedmdesátka bude Literární čajovna. Číst bude Petr Vaďura z Parabible Alexandra Fleka. Akce se koná ve čtvrtek 18. dubna od 19 hodin.

Kuličkiáda v Konstantinkách

Konstantinovy Lázně - Už 11. ročník Kuličkiády chystají v Konstantinových lázních na 20. dubna. Zahájení trunaje je v 11 hodin, v rámci akce bude také kulturní program, ve kterém vystoupí skupina Ponožky pana Semtamťuka a vokální soubor Souhlas. Akce se koná na louce za mateřskou školou.

Zahájení pivní sezóny

Tachov - V sobotu 20. dubna chystají tradiční koulení dubového sudu z Störsteinu do areálu Chodovaru. Ve 14.45 hodin bude na tachovském náměstí vyhlášen pivní poplach za doprovodu Dechové orchestru mladých z Tachova. 

Desáté narozeniny Rocka Rolly

Stříbro - Narozeninová oslava deseti let od založení skupiny Rocka Rolla ve Stříbře je plánována na 20. dubna od 19 hodin v hotelu Branka ve Stříbře. V rámci oslavy vystoupí kromě Rocka Rolly také  Raguling Gang.

Připravují výstavu starých panenek

Černošín - V černošínském muzeu skončila výstava paličkované krásy a už se tam chystá výstava další. Ta bude zahájena 27. dubna, kde se ve městě koná Pouť sv. Jiří a půjde o výstavu starých panenek od první republiky až do šedesátých let. Panenky pocházejí ze soukromé sbírky Boženy Rambalové z Plzně a jsou různých velikostí a materiálů. Výstava bude pak v muzeu až do 15. června, poté bude nahrazena modely automobilů.

Vypraví se na Bílou sobotu Vlčí stopou

Černošín - Na tradiční pochod zvou také Černošínští. Každoročně o Bílé sobotě (20.4.)  zvou na zhruba desetikilometrový pochod v okolí Černošína. Start je v 10 hodin v konírně (ve dvoře MÚ Černošín). Tam se turisté zaregistrují a dostanou mapu a dáreček. Cesta pak vede směrem k obci Dravice, v půli cesty bude připraveno občerstvení s opékáním buřtů. 

Velikonoční setkání ve Kšicích

Kšice - V kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Kšicích se bude konat Velikonoční setkání. Od 15 hodin začne program, ve které bude malé divadlo, malování vajíček, pletení pomlázek. Nebude chybět ani malé občerstvení. pořadatelé vyzývají návštěvníky, aby sami přinesli na ukázku své kraslice pro inspiraci ostatním.

Čtěte bibli, tam to všechno je

Kladruby - Kladrubské muzeum zve na přednášku Mons. Františka Radkovského, emeritního biskupa plzeňského, o Bibli svaté a jejím uspořádání. přednáška se koná 23. dubna od 17.30 v sále regionálního muzea v Kladrubech.

Jak se žije na opačné straně zeměkoule?

Tachov – Cestovatelská beseda s s Lukášem Kosinou. Představí vám zážitky z cest a života na druhé straně zeměkoule. Cestovatel navštívil už 63 zemí. Jaké, to se dozvíte ve čtvrtek 25. dubna od 18 hodin. 

Pouť sv. Jiří v Černošíně

Černošín - Město Černošín zve na tradiční pouť sv. Jiří v sobotu 27. dubna. Ta bude zahájena Mší svatou v 11 hodin v kostele sv. Jiří na náměstí. V programu pak vystoupí country skupina Jetý džíny (12-13 hod), ve 13 hodin bude slavnostní zahájení a projev zástupců města. Ve 13.05 už na všechny čeká vystoupení mažoretek, po nich zahraje už tradičně Amátovka. Ve 14 hodin se představí tři taneční uskupení z Černošína pod vedením Veroniky Merglové, a to: Mini Stars, 11 Stars a Little Stars. Po tanečním vystoupení zahraje opět Amátovka a pak už ji vystřídá Extra Band revival a Madmen rock. Večer se koná v sále motorestu Vlčák pouťová zábava, kde zahraje ABBA CZ, zatančí 11 Stars a Mandragora, o závěr se postarají Babahed rock. V muzeu bude zahájena výstava starých panenek od první republiky do šedesátých let.

Na zámku jsou malovaná vajíčka

Tachov - Výstava velikonočních vajíček bude do 28. dubna konat na tachovském zámku. Jak krásně se dají vajíčka upravit a namalovat, to uvidíte na vajíčkách Bärbel Jílkové, která do výstavy zapůjčila 250 kusů kraslic. Výstava je k vidění od středy do neděle vždy od 10 do 17 hodin.

V Tachově zahájili výstavu Mozaiky

Tachov - Na tachovském zámku zahájili  výstavu Mozaiky. Autorkou je zpěvačka, textařka, skladatelka a také pedagožka a výtvarnice Irena Budweiserová. Výstava potrvá do 2. června.

Od košilky k rubáši

Tachov - Výstava Od košilky k rubáši aneb narození a smrt v české lidové kultuře je k vidění v tachovském muzeu Českého lesa. Návštěvníky seznámí s obyčeji a tradicemi při velkých rodinných událostech jako je zrození života, nebo i smrt. Výstava potrvá do 19. května.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24