QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poutě, koncerty i výstavy! Tachovsko láká na řadu akcí

24.06.2019 9:56

Tachovsko na konci školního roku láká na celou řadu nejrůznějších akcí. Vyrazit můžete na poutě, na zajímavé výstavy i na koncerty. Podívejte se na tipy!

pout vejprnice (13)

Chystají výstavu modelů autíček

Černošín - V černošínském muzeu tento týden připravují výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčí na dva měsíce muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě budou převážně modely českých vozů. Zahájení je plánované  na 29. června a výstava bude po celé léto otevřena denně od 10 do 17 hodin.

Zájemci o taneční kurz se mohou hlásit už jen do 25. června

Stříbro - Poslední dny už zbývají k tomu, aby se v kanceláři MKS ve Stříbře přihlásili zájemci o základní taneční kurz, který bude zahájen na podzim letošního roku.

Koncert v kapli v Boru

Bor - V úterý 25. června od 17 hodin se v kapli sv. Vavřince u borského zámku uskuteční koncert Pěveckého sboru při ZŠ Bor. Mladí hudebníci pozvali také hosty, přijedou i žáci ZUŠ z Tachova.

Přátelský koncert českých a německých žáků v Rozvadově

Rozvadov – SERANDE. Koncert spojeného orchestru Musikschule Waidhaus a Zlatíček ze Stříbra ZUŠ Stříbro. Dirigovat žáky budou Hermann Mack a František Kratochvíl. Akce proběhne v kostele sv. Václava v Rozvadově ve středu 26. června, od 19 hodin.

Halže slaví 540 let obce

Halže - Obec Halže se připravuje na velké oslavy, v pátek a v sobotu totiž slaví 540 let obce. V rámci výročí je připraven bohatý kulturní program na celý víkend. V pátek je akce zahájena výstavou fotografí obce a pka také vystoupení plné kouzel, vtipů a písní. V sobotu se od 9 hodin koná fotbalový turnaj a odpoledne od 13 hodin začne v zámeckém parku kulturní a společenský program, který zakončí ve 23 hodin ohňostroj.

Svojšínská pouť

Svojšín - Pouť sv. Petra a Pavla ve Svojšíně se bude konat ve dnech 29. až 30. června. Zahájena bude v sobotu v 10.30 hodin svatou mší v kostele sv. Petra  a Pavla. V programu pak mohou návštěvníci vidět zámeckou výstavu a zahrady, na návsi na všechny čeká kulturní program. Nechybí ani pouťové atrakce, stánky a občerstvení.

Kostelecká pouť sv. Jana Křtitele

Kostelec - Tento víkend se koná pout´sv. Jana Křtitele v Kostelci. Zahájení je v pátek golfovým turnajem v Alfrédově, pokračování je pak v sobotu odpoledne u hasičské zbrojnice, kde na účastníky mimo jiné čeká například Pavlína Filipovská a Karel Bláha, skupina Kečup, nebo také Ponorka Band.

Promenádní koncert ve Stříbře

Stříbro – Základní umělecká škola Stříbro pořádá před muzeem v pořadí už 45. Promenádní koncert. Vystoupí Chodovarka z Chodové Plané s kapelnicí Věrou Kestřánkovou. Posluchači jsou zváni v neděli 30. června od 15 hodin.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Jak jsem fotil Stříbro za padesát let

Stříbro - Fotograf Ladislav Jiránek ze Stříbra zahájil výstavu, kde jdou vidět změny i stavební úpravy města za posledních padesát let. Fotografovi je už 82 let a stále se aktivně zapojuje do dění ve městě a pravidelně svými snímky oživuje vestibul stříbrské radnice. Novou výstavu ale instaloval do bývalé hasičárny a je k vidění každý víkend od 15 do 17 hodin až do 19. července.

Tradiční chovatelský trh ve Stříbře

Stříbro - V sobotu 6. července se ve Stříbře bude konat tradiční trh chovatelů, kdy si zájemci můžou zakoupit přebytky či sami prodat. Trh začíná v 8 hodin a končí v 11 hodin v zázemí chovatelů v Mánesově ulici.

Loutky v tachovském muzeu

Tachov - Muzeum Českého lesa v Tachově zve na vernisáž výstavy Loutky z Domažlic, která se bude konat v úterý 25. června od 17 hodin. Expozice zahrnuje několik sbírek domažlického muzea a doplní ji také interaktivní zastavení pro děti i dospělé. Vernisáž je vhodná i pro dětské návštěvníky, potěší je krátká loutková pohádka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24