QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár ubytovny v Rokycanech! Hasiči museli evakuovat několik osob - FOTKY

12.07.2019 8:49

Hasičské manévry se v pátek nad ránem odehrály v Rokycanech. Hasiči zasahovali u požáru ubytovny. Na evakuaci osob museli použít i výškovou techniku a žebříky.

1
1234

Požár na ubytovně FC Rokycany v ulici Pod husovými sady v Rokycanech vypukl krátce před jednou hodinou ranní v pátek. hasiči museli na místo povolat i výškovou techniku a dokonce evakuační autobus.

"Požár ubytovny začal ve schodištovém prostoru v 1. patře a šířil se dál do střešní konstrukce. Hasiči museli rozebrat podhledy, aby se dostali ke skrytým ohniskům. Zakouřeno bylo celé patro. Deset lidí hasiči evakuovali dílem po nastavovacích žebřících, dílem vyvedením v kuklách a jedna osoba pomocí automobilového žebříku," říká k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě byla jedna osoba zkontrolována zdravotnickou záchrannou službou kvůli nadýchání zplodin, nakonec ale byla ponechána na místě.

Na místo hasiči povolali také speciální evakuační autobus ze stanice Košutka v Plzni. "Evakuační autobusbus odvezl evakuované do náhradního ubytování, které zajistil starosta města Rokycany. Nasazen byl vysokotlak a 2 C proudy," dodává mluvčí hasičů.

Kolem druhé hodiny ráno přijel k ubytovně také starosta Rokycan Václav Kočí a začal řešit nouzové ubytování pro její obyvatele, kteří zatím čekali v evakuačním autobusu hasičů. "Příjemně mě překvapila skvělá a velmi rychlá reakce pana Mrázka, nájemce hotelu Bílý lev, který do dvaceti minut dorazil z Mokroušů, kde žije. Ve tři hodiny ráno už byli všichni evakuovaní lidé ubytovaní,“ těší starostu. Radnice uhradí hotel pro lidi postižené požárem po dobu dvou až tří dnů, než si najdou jiné bydlení.

Zatím není jasné, co za požárem stojí. Vyloučená není ani nedbalost některého z ubytovaných. Předmětem dalšího šetření bude i celková výše škod. Hasičům se podařilo požár lokalizovat za necelých 15 minut od příjezdu na místo. Kompletně byl požár zlikvidovaný kolem půl třetí ráno. Na místě zasahovali jak hasiči z Rokycan, tak hasiči z plzeňské stanice na Slovanech a také dobrovolní hasiči z Oseka a Hrádku.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24