QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požárů v přírodě přibývá. Hasiči zasahovali v lese u Vidic - FOTKY

27.03.2020 17:54

Čtyři hasičské jednotky likvidovaly v pátek 27. března požár lesní hrabanky u Vidic na Domažlicku. V posledních dnech hasiči vyjížděli k dalším podobným zásahům.

2
21

Opět nastala sezona prací na zahradách a na pozemcích a s tím se zvýšilo riziko požárů v přírodním prostředí. V pátek 27. března dále hasiči vyjeli k požáru traktoru na poli u Spáleného Poříčí, ve čtvrtek 26. března například likvidovali požár trávy na louce mezi Štítovem a Spáleným Poříčím.

"Pokud se podíváme na loňské jaro od 1. dubna do 31. května, pak hasiči vyjeli k 4 245 požárům, což je o tisíc více než tomu bylo ve stejném období v roce 2018.  Požárů, které byly přímo spojeny s pálením, či vypalováním bylo během těchto dvou měsíců 683, pro srovnání v roce 2018 jich bylo ve stejném období 484. Přitom plošné vypalování trávy a porostů je zakázáno hned třemi zákony České republiky, přesto si tato činnost každoročně vyžádá několik lidských životů, zejména starších osob,“ informuje Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Pro srovnání, hasiči vyjíždějí v průměru denně k 49 požárům, během loňského dubna a května to bylo průměrně 70 požárů denně.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24