QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokej: Slavie Praha porazila plzeňské ženy

26.10.2021 9:27

V sobotu 23. října se konalo utkání nejvyšší soutěže žen v pozemním hokeji. Litické ženy odehrály poslední zápas na podzim v domácím prostředí proti pražské Slavii. Jak si při zápase vedly?

208935-636897933791510298-970x545-vcenterhcenter

Mladý plzeňský tým se překvapivě dostal v úvodu sezóny mezi nejlepší čtyři české týmy a svoji pozici během celého podzimu udržel.

"Od začátku jsme hráli vyrovnaný zápas, dokázali jsme kombinovat a dostávat se do gólových šancí. Bohužel první, kdo skóroval byl soupeř z trestného rohu hezkou střelou do horního rohu branky. Naše holky se z toho naštěstí brzy oklepaly a již po dvou minutách stav srovnaly. Takto skončil první poločas i po dalších šancích na obou stranách hřiště. Brankářky však byly jinak neomylné. Druhý poločas se nesl v podobném duchu, i když nutno přiznat, že našim holkám docházely postupně síly a Slavia se dostávala více a více do zakončení. Z toho vstřelily ještě další čtyři branky a výsledek se tak zastavil na skóre 1:5" uvedl kouč litických žen Lukáš Nocar.

Plzeňská děvčata si však zasloužila zasloužený aplaus od necelé stovky diváků za srdnatý výkon.

Lukáš Nocar ještě dodal: "Rozhodně hodnotím zápas velmi pozitivně, odehráli jsme v aktivitě celý zápas, dokázali jsme si vypracovat šance, holky jdou herně každý zápas nahoru. A při porovnání sestav obou týmů, kdy na straně Slavie budete hledat těžko hráčky bez reprezentační kariéry, tak naše holky dokáží bez těchto zkušeností hrát vyrovnané zápasy. Rozhodně je se kam posouvat".
 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24