QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poznejte krásy zimní přírody v Bavorském lese

29.11.2021 13:56

Nenechte se odradit nepříznivou epidemickou situací a vydejte se poznávat krásy zimní přírody! Bavorský les k tomu nabízí celou řadu příležitostí, a to nejen ve smyslu romantických procházek.

Woidlife271220mf043

Skvěle upravené zimní cesty umožňují pěším turistům objevovat zasněženou krajinu a kochat se dalekými výhledy. Doporučit můžeme např. cca hodinovou vycházku od horní stanice lanovky na Velkém Javoru na jeho vrchol (Großer Arber, 1.456 m) a potom okružní cestou po vrcholové náhorní rovině kolem impozantního skalního útvaru Richard-Wagner-Kopf zase zpět.

Lyžařský areál plánuje zahájení zimní sezóny na 18. 12., ve středu a v pátek od 18 do 21 hod opět oblíbené večerní lyžování s možností občerstvení v restauraci ArberStadl. Pro rodiny s dětmi (a nejen pro ně) je připravena 1 200 metrů dlouhá sáňkařská dráha. Sáňky je možné vypůjčit na dolní stanici lanovky Sonnenhang, přeprava zpět k půjčovně je zajištěna bezplatným kyvadlovým autobusem.

Woidlife310121mf04Příznivci biatlonového sportu si mohou dopřát vidět na živo největší hvězdy tohoto sportu ve dnech 24. – 30. 1. 2022 na stadionu Hohenzollern, který se nachází jen několik kilometrů od české hranice v blízkosti Velkého Javoru. Stadion získal po rozsáhlé rekonstrukci oprávnění pořádat závody IBU, stejně jako stadiony v Oberhofu nebo Ruhpoldingu. V lednu se zde koná Mistrovství Evropy v biatlonu (IBU Open European Championships Biathlon ARBER) a sjedou se sem sportovci světové třídy. Zažijte na vlastní kůži jedinečnou atmosféru závodů i vyhlašování vítězů a předávání medailí. Vstupenky na tuto akci jsou již v prodeji!

Informace na webových stránkách akce.

Další tipy pro zimní relax: turistika na sněžnicích s možnost zapůjčení sněžnic, sáňkování – kromě Velkého Javoru např. 3,5 km! dlouhá sáňkařská dráha u Drachselsriedu začíná u horské chaty Schareben a končí u zastávky skibusu, na Geißkopfu a Silberbergu je pro sáňkaře k dispozici lanovka. Pro oblíbený běh na lyžích je na výběr několik areálů s pravidelně preparovanými stopami. Největší jistotu sněhu zaručuje vyhlášený areál běžeckého sportu Bretterschachten ležící ve výšce nad 1.000 m.n.m. nedaleko Bodenmaisu. Celkem je zde k dispozici 114 km stop, highlightem pro náročné sportovce je 30 km dlouhá výšková stopa Auerhahn-Höhenloipe, která vede přes horské chaty Chamer Hütte a Schareben až do Ecku.

Woidlife291118mf060

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24