Pozor na silnicích! V celém kraji se vyskytují mlhy a kluzká vozovka - FOTKY

24.11.2020 8:16     24.11.2020 10:05

Všechny záchranné složky zasahují od rána u desítek dopravních nehod. Řidičům komplikuje jízdu hustá mlha a kluzká vozovka. Největší problémy jsou v okrese Plzeň-sever.

mlha a kluzká vozovka2
mlha a kluzká vozovka1mlha a kluzká vozovka2mlha a kluzká vozovkamlha a kluzká vozovka3mlha a kluzká vozovka5mlha a kluzká vozovka6mlha a kluzká vozovka4mlha a kluzká vozovka7mlha a kluzká vozovka8

I vozidla záchranných složek musí snižovat rychlost, když jedou k nehodě. "Za pouhé dvě hodiny, od šesti do osmi hodin ráno, jsme vyjeli k pěti dopravním nehodám. Ke čtyřem z nich došlo na Plzni severu na komunikaci č.20/I nebo v její blízkosti. Pátá nehoda se stala u Volduch. Všechny nehody spojuje namrzlé vozovka," uvádí hasiči Plzeňského kraje.

Účastníci nehod mají naštěstí jen lehčí zranění, někteří vyvázli bez zranění. "Ze dvou dopravních nehod u Štipoklas záchranka nikoho do nemocnice netransportovala, všichni účastníci byli bez zranění," uvedla například k nehodě u Štipoklas mluvčí záchranky Mária Svobodová.

U obce Pláně utrpěl řidič lehčí zranění. "Záchranka ošetřila lehčí zranění u muže a následně jej transportovala do Fn na Lochotíně," dodala Mária Svobodová.

U nehod zasahovaly záchranné složky nejenom u Štipoklas a obce Pláně. Vyjížděly i na Rokycansko mezi obce Volduchy a Díly nebo k obci Úněšov.

Po deváté hodině došlo k další nehodě, opět v okrese Plzeň sever. Mezi Málkovicemi a Hvožďany havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo na střeše mimo silnici. Dvě zraněné osoby má ve své péči ZZS," informoval o nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24