QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor na sníh na silnicích! Hasiče zaměstnávají dopravní nehody – FOTKY

13.12.2019 13:43     13.12.2019 15:58

Osobní auto skončilo mezi Novým Kramolínem a Vlkanovem na Domažlicku v příkopu. Další auta havarovala ve Stodu a u Ostrova u Stříbra. Hlášeny jsou i další nehody. Na silnicích to hodně klouže!

svojkovice_holoubkov1 svojkovice_holoubkov1
12111122svojkovice_holoubkovsvojkovice_holoubkov1svojkovice_holoubkov2svojkovice_holoubkov3svojkovice_holoubkov4

Sněhová nadílka způsobila během pátku řidičům problémy po celém regionu. "Od rána do 15:00 jsme zasahovali již u 10 dopravních nehod," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Všechny záchranné složky zaměstnala před 13. hodinou nehoda osobního auta mezi Novým Kramolínem a Vlkanovem.

"Osobní auto skončilo v příkopu. Jednu zraněnou osobu transportovala zdravotnická záchranná služby. Hasiči zajistili místo nehody. K úniku provozních kapalin nedošlo,“ sděluje mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar. Podle mluvčí záchranné služby 21letá žena utrpěla lehká zranění a byla transportována do nemocnice v Domažlicích.

"Před 14. hodinou skončilo osobní auto v Kotovické ulici ve Stodu v příkopu na střeše. Ve stejnou dobu došlo k dopravní nehodě osobního auta před Ostrovem u Stříbra. Po nárazu do stromu sjelo vozidlo do příkopu. Na místě je jedna zraněná osoba,“ dodává mluvčí Petr Poncar.

Z nehody ve Stodu v Kotovické ulici záchranka transportovala muže ročník narození 1950 se středně těžkým zraněním do nemocnice. Při nehodě před Ostrovem u Stříbra utrpěli středně těžká zranění muž ročník narození 1959 a žena ročník narození 1998. Záchranka je transportovala do Stodské nemocnice.

Během odpoledne havarovalo auto na dálnici D5 na km 149,3 ve směru Prahu, dále na dálnici ve směru na Rozvadov na km 144, tady vozidlo skončilo mimo komunikaci. Havárie automobilu je také u Řeneč na jižním Plzeňsku, v Chrástu se srazila dvě vozidla.

Jedno auto skončilo v příkopu v Tachově na silnici 198 ve směru na Planou. Nehoda se odstraňuje na silnici 18010 u obce Česká Bříza na severním Plzeňsku.

Nehoda se zraněním se stala po půl třetí na silnici 605 u obce Svojkovice na Rokycansku. Střetla se tři vozidla, na místě jsou všechny záchranné složky. "Záchrnná služba z místa transportovala dva muže (ročník narození 1989 a 1971) se středně těžkými zraněními do Rokycanské nemocnice," uvedl operátor ZZSPK.

Na dálnici D5 se tvoří kolona vozidel, na km 140 ve směru na Prahu se srazil mikrobus s osobním autem. Na místě je policie. Omezení se předpokládá zhruba do 16:15 hodin.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24