Předzvěst Velikonoc i zahájení turistické sezóny! Tachovsko nabízí řadu akcí

09.04.2019 15:01

Tachovsko nabídne v nadcházejících dnech celou řadu akcí. Vyrazit můžete na benefici, one man show Lukáše Pavláska nabo třeba na zámek v Tachově, kde začíná sezóna...

img_resize.php

Křížené nitky v muzeu

Černošín - Ještě do 15. dubna si mohou zájemci přijít prohlédnout výstavu paličkovaných krajek a obrazů v černošínském muzeu. Výstavu připravily děti z plzeňské 26. školy pod vedením Lenky Raunerové. Muzeum je otevřeno veřejnosti denně od 10 do 16 hodin.

Ve Stříbře bude vyprávět cestovatel Čestmír Lukeš

Stříbro - Cestovatel Čestmír Lukeš bude vyprávět své zážitky z cesty po Peru ve stříbrském kině Slavia 10. dubna od 19 hodin.

Benefiční koncert pro Kubíčka

Stříbro - Hudební sdružení, které si říká Světlušky, připravuje Benefiční koncert pro Kubíčka. Ten se bude konat ve stříbrském kostele Nanabevzetí Panny Marie 12. dubna od 18 hodin.

Na zámku jsou malovaná vajíčka

Tachov - Výstava velikonočních vajíček bude do 28. dubna konat na tachovském zámku. Jak krásně se dají vajíčka upravit a namalovat, to uvidíte na vajíčkách Bärbel Jílkové, která do výstavy zapůjčila 250 kusů kraslic. Výstava je k vidění od středy do neděle vždy od 10 do 17 hodin.

V Tachově zahájili výstavu Mozaiky

Tachov - Na tachovském zámku zahájili  výstavu Mozaiky. Autorkou je zpěvačka, textařka, skladatelka a také pedagožka a výtvarnice Irena Budweiserová. Výstava potrvá do 2. června.

Přehlídka mládežnických souborů

Stříbro - V sobotu 13. dubna se bude ve stříbrském kulturním domě konat letos už 26. ročník Přehlídky mládežnických orchestrů. začátek je ve 14 hodin. Vystoupí Zlatíčka ze Stříbra, Big Band Konverzatoře Plzeň a  Dechový orchestr mladých ZUŠ Tachov. Moderuje Jaroslav Kopejtko.

V tachovském zámku zahájí turistickou sezónu

Tachov - V neděli 14. dubna se bude na tachovském zámku slavnostně zahajovat turistická sezóna. Pro návštěvníky se chystají prohlídky v dobových kostýmech, přivítá je osobně šlechtická rodina a nebude chybět ani malé knížecí občerstvení. Akce začne ve 14 hodin, prohlídky budou vždy po hodině  (14,15 a16 hod), ale je nutno se dopředu objednat!

Od košilky k rubáši

Tachov - Výstava Od košilky k rubáši aneb narození a smrt v české lidové kultuře je k vidění v tachovském muzeu Českého lesa. Návštěvníky seznámí s obyčeji a tradicemi při velkých rodinných událostech jako je zrození života, nebo i smrt. Výstava potrvá do 19. května.

Do Plané přijede Pavlásek

Planá - Velká One man show Lukáše Pavláska Kdo nepláče, není Čech, míří do plánského Kinanekina ve čtvrtek 11 . dubna od 19 hodin.

Přijedou Divoké kočky

Planá - Do plánského Kinanekina přijede ostravská travesti skupina Divoké kočky. Pobavit se s nimi mohou diváci 17. dubna od 19 hodin.

Tachov zve na výlet s dílničkou

Tachov - Nejen pro tachovské platí pozvánka na Velikonoční výlet s rukodělným tvořením. Zájemci se vydají knížecí alejí do jízdárny ve Světcích. Tam se jich ujme průvodce a nastane hledání vajíček. Pak si každý může zkusit výrobu velikonočních dekorací, různé hry, soutěže a bude i oheň a opékání buřtů. Program je psotaven hlavně pro děti ve věku prvního stupně základních škol. Účastnický poplatek 200 Kč na dítě. Akce se koná ve čtvrtek 18. dubna od 8 do 15.30 hodin.

Jak se žije na opačné straně zeměkoule?

Tachov – Cestovatelská beseda s s Lukášem Kosinou. Představí vám zážitky z cest a života na druhé straně zeměkoule. Cestovatel navštívil už 63 zemí. Jaké, to se dozvíte ve čtvrtek 25. dubna od 18 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24