QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24.04.2024 19:58

Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!

Viktoria doma porazila Zlín 3:0

Přes metr sněhu a skvělé podmínky! Špičák chystá na víkend další novinku

07.02.2019 9:56

Areál na šumavském Špičáku hlásí stále perfektní sněhové podmínky. Díky jarním prázdninám o něco přibylo návštěvníků. Připravuje se i nový okruh pro běžkaře!

Zahájení sezóny na Špičáku (15)

Šumavský areál Ski&Bike Špičák se stále pyšní parádními sněhovými podmínkami. Na všech sjezdovkách je i dál přes metr sněhu. Někde dokonce výška pokrývky dosahuje metru a půl. Ačkoliv odstartovaly jarní prázdniny, fronty nijak dramatické nejsou.

"Lyžuje se stále na prašanu a díky inverznímu počasí i pod jasnou oblohou za slunečného počasí,“ popisuje ideální podmínky ředitel areálu Vladimír Kasík.

V tomto týdnu začaly jarní prázdniny na Klatovsku a Rokycansku. Řada lyžařů ale do areálu míří i ze Středočeského kraje. Ani tak fronty nejsou nijak výrazné a lyžuje se poměrně pohodově. "U nás se čekalo maximálně do 10 minut a pouze na čtyřsedačkové lanovce. V provozu máme všechny sjezdovky a vleky. Tratě jsou díky dlouhodobému promrznutí pěkné po celý den,“ dodává Kasík.

Novinka pro milovníky bílé stopy! V areálu chystají vlastní okruh pro běžkaře...

V areálu se v těchto dnech chystá navíc další novinka. Připravuje se  zhruba tříkilometrový okruh pro běžkaře, který by měl být už v sobotu a v neděli k dispozici. O nastávajícím víkendu se bude navíc na Špičáku lyžovat bez omezení. Žádné závody nejsou na programu.

V sobotu 9.února si tu pak pro zpestření mohou návštěvníci vyzkoušet jízdu v terénních autech s pohonem všech čtyř kol. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24