Přeštice otevřely městský pivovar! Pivo vaří po víc jak sto letech - FOTKY

30.08.2017 9:01

Velkou slávou se stalo otevření nového městského pivovaru v Přešticích na jižním Plzeňsku. Událost si nenechaly ujít davy lidí. Podívejte se na fotky!

18
18123567849101112131415161719

Městský pivovar U Přeška vznikl v objektu bývalého hotelu přímo na náměstí v Přešticích. Dlouho nevyužívaná budova prošla kompletní rekonstrukcí. Celkem vyšly náklady jak na opravy, tak na vybavení varny i restaurace na bezmála 20 milionů.

Slavnostní otevření si nenechaly ujít davy natěšených obyvatel města a milovníků piva. V Přešticích se obnovila tradice vaření piva po 112 letech.

Hlavním tahákem má být ležák Kilián, který je pojmenovaný podle patronovi města, jehož socha je na náměstí. Pivovar ale nabízí i další piva. Silnější pivo je pšeničný svrchně kvašený ležák Schönborn, který nese jméno posledního majitele velkostatku a pivovaru Přeštice hraběte Schönborna. Tmavý speciál Maurus se jmenuje po benediktinském mnichovi z Kladrub, který zahájil výstavbu kostela Nanebevzetí Panny Marie, největšího mimopražského barokního kostela v Česku. Lahůdkou je svrchně kvašený speciál (IPA) ze čtyř druhů amerického chmele nazvaný Marlene. Ten upomíná slavné květnové dny pětačtyřicátého, kdy v Přešticích zpívala americkým vojákům herečka Marlene Dietrich.

Pivovar má k dispozici také restauraci se zhruba 120 místy k sezení, nechybí ani salonky a v budoucnu by měla přibýt ještě zahrádka. K mání jsou tradiční české lahůdky.

Kompletní fotogalerii z otevření najdete zde.

FOTO: Janochinfo.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24