Přijďte si užít podzimní atmosféru do strašidelné Zoo Plzeň!

26.10.2021 11:26

Plzeňská zoo navazuje na úspěšný pilotní ročník a opět láká návštěvníky na akci Strašidelná zoo! Po celou sobotu 30. října bude připraven bohatý program a akce vyvrcholí ohnivou show.

Strašidelná zoo_foto Zoo Plzeň

Podzimní období, zejména přelom října a listopadu jsou od nepaměti opředeny nespočtem mýtů, zvyků a tradic, při kterých lidé vzpomínají na své předky a scházejí se. Zapalují se ohně, lidé se strojí do masek, obdobně jako to kdysi dělávali Keltové i staří Slované. V Čechách lidé dříve umisťovali do oken a na zápraží svých domů vyřezávané lampičky z krmné řepy či tuřínů, kterým se říkávalo řepáčci neboli bubáci. Ty pak v nocích svítily nejen pro radost dětí, stejně tak jako dnes obličeje vydlabané z dýní.

A proto v plzeňské zoo po roční pauze naváže na úspěšný pilotní ročník a návštěvníky opět přivítá na akci Strašidelná zoo!

Po celý víkend 30. a 31. října 2021 bude areál zahrady strašidelně nazdobený. Těšit se můžete na bohatý hlavní program, který se odehraje v sobotu 30. října.

„Do zoologické zahrady se můžete nechat stylově odvézt strašidelným vláčkem z náměstí Republiky. Během dne připravíme vydrám, tučňákům, lemurům, nosorožcům a dalším druhům zvířat dýňovou nadílku. Od 14 do 17 hodin bude k dispozici malování na obličej a tajemné stezka se strašidly. Každý zájemce o stezku obdrží při vstupu nebo u jednotlivých strašidel kartičku s mapou stezky a úkolem pak bude nebát se a navštívit jednotlivá strašidla. V 17:30 hodin se všichni sejdeme na statku Lüftnerka a společně vyjdeme do lampionového průvodu. Za svitu svíček z lampionů s námi na cestu vyjdou také členové historické skupiny Lorika ve stylových maskách, nejen na chůdách. Ty budete ostatně potkávat v zoologické zahradě po celé sobotní odpoledne, jistě se s Vámi i rádi vyfotí. Průvod nás zavede až k samotnému amfiteátru, kde v 18:15 hodin proběhne slosování všech odevzdaných a řádně vyplněných kartiček o prohlídku zoologické zahrady s průvodcem či o atraktivní reklamní balíčky a následovat bude vyvrcholení celého večera – ohňová show v podání Hellfire,“ sdělil podrobnosti k programu mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba.

S sebou na akci si můžete vzít kostým, který není ale podmínkou a také lampion se svíčkou na baterky pro zachování bezpečí. Omezené množství lampionů k prodeji bude pro zájemce v suvenýrech U Lemura.

Vstupné na akci bude dle aktuálního ceníku. V této chvíli není třeba pro návštěvu zoo antigenní test, ale do všech vnitřních prostor je třeba nosit respirátor.

Aktuální informace k akci budou postupně zveřejňovány na facebooku Zoo Plzeň.

 

O dalších halloweenských akcích v Plzni a okolí jsme psali ZDE.

 

foto: Zoo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24