Přípravy na Vánoce v Plzni vrcholí! Trhy odstartují na konci týdne - FOTKY

20.11.2018 14:58

V centru Plzně už vrcholí přípravy na zahájení adventu. Vánoční trhy dokonce odstartují ještě o týden dřív, už o tomto víkendu. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (14)

V Plzni už jdou do finále přípravy na Vánoce. V ulicích už je výzdoba a ve velkém se finišuje také s přípravou Vánočních trhů. Ty začnou už o víkendu.

Počet ulic a lokalit, které v centru Plzně zdobí vánoční výzdoba, je zhruba stejný jako loni. Výzdoby se dočkaly ulice zejména v okolí náměstí Republiky, také Klatovská třída, sady Pětatřicátníků, Americká, Smetanovy sady a mimo jiné i Chodské náměstí. "Stejně jako v předchozích letech zůstává stejný i rozpočet na vánoční výzdobu, pohybuje se kolem 1,5 milionu korun včetně DPH. Drtivá většina světelných prvků je již plně v technologii LED,“ uvedl Viktor Lang ze Správy veřejného statku města Plzně. Doplnil, že počet instalovaných vánočních prvků v Plzni se blíží ke dvěma stovkám. Krom toho vánoční dekorace instalují i samotné obvody.

Zdobení už se týká také letošního vánočního stromu města. Ten se slavnostně rozsvítí v neděli 2. prosince. Další podrobnosti k tradiční akci s účastí tisíců lidí najdete zde.

Ve velkém se finišuje také s přípravou Vánočních trhů. Ty odstartují už v sobotu 24. listopadu. Hned na úvod je zpestří ohňostroj, který je na programu od 18 hodin. Také v letošním roce trhy nabídnou například zvonici, živá zvířata v ohradě, kolotoč, nechybí ani betlém. Novinkou je svítící postava anděla a "perníková" chaloupka.

Trhy potrvají na náměstí až 23. prosince. Ani pak ale všechny stánky z centra nezmizí. Následovat bude Novoroční trh, který nabídne zejména občerstvení.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24