Projekt Putování bez hranic srdcem Evropy získal prestižní ocenění

30.01.2019 11:15

Projekt Putování bez hranic srdcem Evropy, na kterém se podílí mikroregion Šumava - západ, obec Modrava, Dlouhá Ves a další obce v Bavorsku získal v Berlíně prestižní ocenění.

Společné foto

Vyhlášení proběhlo v rámci celoněmeckého veletrhu Grünen Woche zaměřeného na rozvoj venkovských oblastí a regionálních produktů. Projekt zvítězil v kategorii projektů zaměřených na rozvoj venkovských oblastí, vybrán byl z 27 uchazečů.

„Projekt je unikátní velikostí území - zasahuje území 21 obcí na podstatné části Šumavy a Bavorského lesa. Široké je i spektrum zaměření projektu. Jsou popsány turistické stezky na obou stranách hranice, které jsou v terénu opatřeny QR kódy. Byly vybudovány a opraveny zajímavé historické objekty jako repliky tavících pecí v Železné Rudě, obnovené poutní místo Křížkov v Hamrech či hrobka sklářů v Anníně. Za zmínku stojí i naučná stezka Modrava – Hradlový most. V rámci projektu byla dobudována turistická infrastruktura – Informační centrum v Modravě. Dále byly doplněny informační tabule a odpočinková místa v Kašperských Horách a v Dlouhé Vsi,“ uvedl koordinátor Mikroregionu Šumava – západ Jaroslav Tachovský.

Ocenění předala spolková ministryně výživy, zemědělství a ochrany spotřebitelů Německa Julia Klöckner.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24