QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proměna Letné je v plném proudu. Dopravu zkomplikují uzavírky

03.06.2020 6:29

Úpravy území od Rokycanské třídy k 28. základní škole začaly v březnu. V rámci jedné z největších letošních investičních akcí obvodu Plzeň 4 teď startuje série dopravních omezení.

2

Kompletní rekonstrukce čeká především Republikánskou, Revoluční a Rodinnou ulici včetně jejich okolí.

"Jedná se nejen o kompletní rekonstrukci několika ulic, ale také zde přibydou další parkovací místa a počítá se i s úpravami zeleně. Ráz tohoto území se tak zcela změní. Správa veřejného statku města Plzně by do těchto úprav měla investovat 31 milionů korun, obvod pak přispěje dalšími šesti miliony,“ sděluje doubravecký starosta Tomáš Soukup.

V tomto týdnu začala uzavírka vozovky ve vnitrobloku Revoluční ulice, která potrvá do 28. června. Od 29. června pak musí řidiči počítat s uzavírkou vozovky od Rodinné č. 18 až po objekty Rokycanská 26 a 36 a s úplnou uzavírkou Republikánské ulice v úseku mezi Rodinnou a Revoluční ulicí. Obě omezení potrvají do 23. srpna. Naváže na ně od 24. srpna uzavírka místní komunikace ve vnitrobloku na Rokycanské třídě v úseku od Republikánské ulice k objektu Rokycanská 34, která potrvá do 27. září. Od 28. září bude následovat úplná uzavírka Republikánské ulice od Dlouhé k Rodinné ulici. Omezení potrvá do konce října.

Práce v této oblasti skončí ještě letos a v budoucnu na ně naváže stavba lávky přes Rokycanskou třídu. Více jsme psali zde.

S proměnou této části Lobez souvisí také změna dopravního režimu. "V současné době jsou ulice přeplněné často nelegálně zaparkovanými auty. Aby bylo možné vybudovat zde parkovací místa tak, aby řidiči mohli parkovat po obou stranách ulice, aniž by porušovali dopravní předpisy, musíme některé ulice zjednosměrnit. To se týká všech ulic kromě Republikánské, která zůstane obousměrná s ohledem na dopravní obsluhu zdejší mateřské školy a provozoven. Ostatní ulice, tedy Rodinná, Pod Švabinami a velmi pravděpodobně Sokolská se změní na jednosměrné,“ vysvětluje starosta.

FOTO: ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24