Průvod krampusů i řada dalších akcí! Na Tachovsku to bude žít

18.11.2019 12:58

Výstavy, koncerty i průvod krampusů. Tachovsko v nadcházejících týdnech nabídne celou řadu akcí pro všechny generace. Kam vyrazíte? Nechte se inspirovat!

krampus

Cuba - přednáška

Tachov - Přednášet o zemi kontrastů a barev v srdci Karibského moře - o Cubě, bude Petr Nazarov v sále MěKS v Tachově dne 19. listopadu od 18 hodin.

Knoflíkování v Černošíně

Černošín - Výstava knoflíků různých tvarů, barev, velikostí a také materiálů uvidíte černošínském muzeu. Více jak 200 kilogramů přinesli příznivci muzea, ve sbírce budou i knoflíky staré přes sto let. Výstava bude otevřená denně od 10 do 16 hodin.

Den seniorů

Stříbro - Den seniorů, tak se jmenuje akce pro seniory plná zábavy, kultury i tance. Návštěvníci se dozví zajímavosti z okolí, jak se bránit nebezpečným situacím,  nebo získají i rady v sociální oblasti. Akce se koná ve stříbrském kulturním domě 21. listopadu od 17 hodin. Bez vstupného.

Jak se razily groše

Černošín - Přednáška o historii grošové ražby bude v černošínském muzeu ve čtvrtek 21. listopadu od 17 hodin. Přednášet bude PhDr. Miroslav Hus ze Západočeského muzea v Plzni.

Klubový večer se zpívajícím právníkem

Kladruby - Město Kladruby zve na Klubový večer s Ivem Jahelkou do sálu kladrubského muzea dne 22. listopadu od 18 hodin. Vstupné činí 100 korun, předprodej je zahájen v muzeu.

Přiletí papoušci!

Stříbro - Už 12. Propagační výstava exotického ptactva se bude konat 22. a 23. listopadu ve Stříbře v areálu chovatelů v Mánesově ulici. Výstava se koná pod patronací Václava Votavy a po oba dny bude otevřeno od 8 do 17 hodin.

Kozleranka v Černošíně

Černošín - Dechová hudba Kozleranka zavítá do Černošína 23. listopadu od 15 hodin. Zatančit si s ní můžete v sále motorestu Vlčák. Vstupné sto korun, vstupenky jsou slosovatelné.

Kočov zve na tancovačku

Kočov - Kočov u Tachova zve na taneční zábavu, která se bude konat v sobotu 23. listopadu v tamním kulturním domě od 20 hodin. K tanci a poslechu zahraje skupina Los Pavlínos. Kromě zajímavého programu čeká na všechny také bohatá tombola.

Extra band ve Stříbře

Stříbro - Rocková skupina Extra band s Jardou Soukupem míří do stříbrského kulturního domu v sobotu 23. listopadu od 21 hodin.

Soutěž o nejlepší slaný moučník

Černošín - Město Černošín pořádá soutěž o nejlepší slaný moučník, koláč či podobné pečivo. Příjem výrobků je v neděli 24. listopadu ve 14 hodin v motorestu Vlčák. Ochutnávka a hodnocení odbornou komisí bude zahájeno v 16 hodin.

Čertovská show

Bor - Čertovská show s kouzelníkem, hosty z pohádek a andílky se bude konat v borském kině 24. listopadu od 14 hodin. Můžete se těšit i na písničky pro děti, které zazpívá Kateřina Kačule Pokorná.

Anna K ve stříbrském kině 

Stříbro -  Zpěv Anny K akusticky zazní ve stříbrském kině v neděli 24. listopadu od 19 hodin. Předprodej vstupenek je v kanceláři MKS ve Stříbře v prvním patře kina Slavia.

Setkání seniorů se zastupiteli města

Stříbro -  Sbor pro občanské záležitosti Stříbro zve seniory na setkání se zastupiteli města Stříbra ve středu 27. listopadu od 16 hodin. Závěrem zahraje všem k tanci i pro radost Amátovka.

Krampus průvod - čerti ve městě

Stříbro - Zábavné odpoledne se chystá ve Stříbře 29. listopadu od 15 hodin na náměstí. Návštěvníky čeká zajímavý program s prezentacemi firem, bednáři s ukázkou řemesla, vypalování sudů, bubenické vystoupení skupiny Wild Sticks. V 16:30 začne velký průvod čertů Krampus za bubenického doprovodu. Závěrem bude ohnivá show umělců z Ilumia.

Anděl a Bonifác

Kšice - Divadelní představení Anděl a Bonifác chystají v obci Kšice u Stříbra. Akce se bude konat 30. listopadu v kostele na návsi od 16 hodin. V programu dále vystoupí zpěvačka Kristýna Houserová, na místě bude i prodejní výstava fotografií a kalendářů, závěrem dojde k proslovu starosty a rozsvícení vánočního stromu.

Rozsvítí Vánoční strom

Stříbro - K rozsvícení vánočního stromu na stříbrském náměstí dojde v neděli 1. prosince v 17 hodin. Předchází tomu kulturní program od 15. hodiny, ve kterém bude tvořivá dílna, Ježíškova pošta, zdobení stromku vlastními ozdobami a v 16 hodin vystoupí dětské pěvecké soubory - Stříbráček a Dětský pěvecký sbor ZŠ Mánesova.

Černošínské rozsvícení stromu

Černošín - Vánoční strom v Černošíně se rozsvítí s městkou výzdobou v neděli 1. prosince v 17 hodin. Na místě bude od 16 hodin také malý vánoční trh a vystoupí děti z mateřské i základní školy. Závěrem bude ohňostroj.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24