QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Psí útulek U Šmudliny zve v neděli na oslavu narozenin - FOTKY!

20.09.2019 14:53

V neděli 22. září se v tachovské útulku otevřou dveře všem návštěvníkům a milovníkům pejsků. Útulek slaví 14. narozeniny a připravil bohatý program, soutěže i křest kalendáře.

d
dcbafešmudal

Každý rok se ze psího útulku U Šmudliny v Tachově dostane do nových rodin zhruba stovka psů. Útulek se nachází v objektu bývalých kasáren a funguje 14 let. V rámci narozeninové oslavy sev neděli koná Šmudlina tour. Na programu jsou nejen prohlídky útulku, ale i zábava a soutěže, dort a křest nového kalendáře. 

Vedoucí Gabriela Jägerová se těší na všechny návštěvníky.  "Náš útulek se otevře veřejnosti úderem 11. hodiny a o hodinu později dojde k dražbě dortu. Potom chceme pokřtít nový kalendář na rok 2020 a v jednu začne tak zvaná Šmudlinkiáda. To je taková jako psí voříškiáda. Návštěvníkům se představí pejsci nejen z útulku, ale můžou soutěžit i psi dalších páníčků a návštěvníků. Odborná porota vybere ty nejzajímavější a nejkrásnější voříšky a odmění je pohárem. V areálu také bude také stánek útulku, fotokoutek nebo prodej domácích cukrovinek," uvedla Jägerová.

Zajímavostí dne bude takzvaná Šmudlí trasa, na tu se může vypravit každý. "Šmudlí trasa je vědomostní soutěž pro všechny zájemce. Jde o takovou malou stopovanou, kde se na různých místech musí lidé zastavit a odpovídat na různé otázky, které se týkají psů. Takže, ten, kdo ukáže nejvíce znalostí, ohledně ras, zvyků psů a výchovy, tak se může těšit také na cenu. No a pokud se nám povede získat nějaké peníze, ať už z dražby dortu, nebo prodeje upomínkových předmětů a kalendáře půjdou všechny na provoz útulku. Peníze jsou stále třeba, ať už na udržování budovy, tak také na opravy kotců, léky, čistící prostředky nebo provozní náklady. Útulek má také svůj účet, na který může přispívat každý, kdo má rád pejsky," dodala vedoucí Jägerová.

Martina Sihelská

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24