QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pyrotechnika v ulicích! Belgické fanoušky doprovodila na stadion policie - FOTO

15.08.2019 20:58     16.08.2019 8:09

Do Plzně dorazila ve čtvrtek odpoledne asi tisícovka belgických fanoušků. Na zápas mezi Plzní a Antverpami, který začal v Doosan Aréně ve 20 hodin, je doprovázela policie.

fans_antverpy
fans_antverpypolicie antverpy

Plzeň byla opět ve čtvrtek 15. srpna kvůli fotbalovému zápasu pod policejním dohledem. "V současné době se v ulicích Plzně pohybuje přibližně 1000 belgických fanoušků. Monitorujeme pohyb fanoušků obou klubů," řekla během čtvrtečního odpoledne policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Fanoušci použili pyrotechniku i v ulicích Plzně, než se přesunuli na stadion. "Před 18. hodinou zajistili policisté doprovod belgických fanoušků z náměstí Republiky na stadion. Fanoušci během pochodu použili pyrotechniku. Kromě pyrotechniky zatím nedošlo k vážnějšímu porušení veřejného pořádku," uvedla Ivana Jelínková v průběhu opatření.

Bezpečnostní manévry probíhaly v Plzni až do pozdních nočních hodin. "V průběhu bezpečnostního opatření policisté zadrželi 24letého muže, který se dopustil trestného činu výtržnictví, neboť vhodil dýmovnici se svítícím efektem na čtyřčlenné družstvo Oddělení služební Hipologie Praha. Díky včasnému zareagování dvou členů družstva, nedošlo k zásahu policistů ani služebních koní. Věc je vedena ve zkráceném přípravném řízení. Po fotbalovém utkání policisté zajistili pět cizinců a jednoho Čecha, kteří se dopustili přestupku proti veřejnému pořádku. Vše bylo vyřešeno příkazem na místě," shrnula policejní mluvčí v pátek ráno.

foto: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24