QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Rekonstrukce bazénu na Slovanech bude ještě letos pokračovat! AKTUÁLNÍ FOTKY

18.09.2019 13:51

Rozsáhlá rekonstrukce bazénu na Slovanech bude mít další pokračování. Zatímco nový malý bazén už slouží dětem. Nyní se chystají další úpravy. Přinášíme aktuální fotky i vizualizaci!

foto-qap-cz (12)
foto-qap-cz (12)bazen1foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)bazenfoto-qap-cz (6)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)bazen5foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (22)bazen4bazen6foto-qap-cz (23)bazen2foto-qap-cz (26)132

První etapa rekonstrukce bazénu v Plzni na Slovanech finišovala o letních prázdninách. Od září už nově vzniklý bazén slouží dětem.

Přestavbou zastaralé kotelny a výměníku za skoro 50 milionů vznikla v podstatě nová část areálu, která slouží hlavně pro kurzy a mateřské i základní školy k výuce. Krom samotného bazénu mají návštěvníci k dispozici moderní zázemí, včetně šaten a dalšího vybavení. Další podrobnosti k samotné první fázi celkové rekonstrukce najdete v článku zde.

V plaveckém areálu na Slovanech ale na dlouho stavební práce neutichly. Už v průběhu letošního roku by mělo dojít na zahájení druhé etapy rekonstrukce. "Druhá etapa je před dokončením veřejné soutěže otevřeného řízení. Předpokládáme, že maximálně do týdne se vybere zhotovitel. Jde o investici za necelých sedmdesát milionů korun. Víc není možné v současné době sdělit vzhledem k veřejné soutěži," říká první náměstek primátora Roman Zarzycký.

Práce na dalších a tentokrát ještě rozsáhlejších úpravách areálu potrvají víc jak rok. "Druhá etapa by měla být ukončená do patnácti měsíců od výběru zhotovitele a předání staveniště," dodává Roman Zarzycký. Město předpokládá zahájení další etapy v průběhu listopadu.

Druhá fáze rekontsrukce zahrnuje přestavbu stávajícího dětského bazénu na nové šatny, úpravu hlavního vstupu, vznik recepce a instalaci turniketového systému. Stávající hlavní vstup bude odstraněný a přesunut o patro níž, tedy do míst dnešního vstupu pro invalidy.

3

FOTO: QAP.CZ, fcb Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24