QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Retro procházky Plzní se vrací i o prázdninách! Další se chystají v tomto týdnu

16.07.2019 14:58

U příležitosti výročí 30 let od sametové revoluce probíhají v Plzni speciální retro prohlídky. Během nich se účastníci ponoří do doby před rokem 1989....

Tuzex

Komentované prohlídky Plzní nechybí ani v letošní nabídce akcí hlavní turistické sezóny krajské metropole. Novinkou letošní sezóny jsou Retro prohlídky Plzní. Ty odstartovaly v květnu a skončí v polovině května, do té doby proběhnou už jen třikrát.

"Naši průvodci se zaměří na to, jak se v Plzni žilo a jak vypadala v době socialismu. Prohlídky si užijí jak pamětníci, tak mladší účastníci. Už jenom to, jak se změnily názvy ulic, zajímavě mapuje historii," lákají organizátoři.

A exkurze do minulosti to bude opět se vším všudy. "Spolu s našimi průvodci se vrátíte do doby, kdy se na vstupenky do kina Moskva stály fronty, v Plzni neexistovala žádná Americká třída a luxusní zboží včetně džínů se dalo koupit za bony jenom v TUZEXu. Při procházce Františkánskou ulicí se dozvědí, že ve zdech františkánského kláštera kdysi sídlila Mototechna, řeznictví nebo holičství. Mluvit se bude také o tom, jak se Plzeň od Sametové revoluce změnila," uvádí pořadatelé.

Vstupenky je možné koupit online nebo v Turistickém informačním centru na náměstí vedle radnice. Před infocentrem také prohlídky začínají. V tomto týdnu proběhnou v sobotu 20. července od 18:00 a od 19:30. V průběhu prázdnin se retro prohlídky vrátí ještě v srpnu, a sice 31. srpna od 18:00 a od 19:30. Závěrečné prohlídky budou na programu 14. září.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24