Revitalizace Lobezského parku opět boduje! Získala další prestižní cenu

24.10.2019 11:58

Až neskutečná proměna Lobezského parku v Plzni má na kontě další významné ocenění. O úspěšnosti celého projektu svědčí také stoupající návštěvnost.

IMG_0929_1

Rozsáhlá revitalizace Lobezského parku v Plzni odstartovala v podstatě už v roce 2017. Velké brátky ale nabrala až v loňském roce, kdy byla v říjnu definitivně dokončená.

Autorem nové podoby parku a projektantem úprav byl zahradní architekt Tomáš Rákos. Celkem vyšla stavba na 16 a půl milionu včetně DPH. Projektovou dokumentaci zajistil čtvrtý městský obvod. Z celkové částky pak dotace dělaly 2 a půl milionu. Park prošel skutečně kompletní revitalizací. Krom jiného přibyla například obří skluzavka a řada herních prvků pro nejmenší návštěvníky. Park je tak ve velké oblibě zejména rodin s dětmi. Navíc se podařilo u parku vybudovat i občerstvení se zázemím pro veřejnost.

O tom, že se projekt skutečně vydařil, svědčí nejen vysoká návštěvnost, ale také ocenění, která sbírá. "To, že se jedná o zdařilou stavbu, svědčí udělení titulu Stavba roku Plzeňského kraje 2018 v kategorii Veřejná prostranství, které bylo Obnově Lobezského parku uděleno na jaře letošního roku. Nyní při vyhlášení celostátní soutěže Stavba roku 2019 získal Lobezský park cenu Asociace pro urbanismus a územní plánování," říká Hana Hrdličková ze Správy veřejného statku města Plzně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24