QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Revitalizovaný vnitroblok v Krašovské ničí vandalové, objekt nově hlídají kamery

14.09.2021 18:34

Vnitroblok v Krašovské má za sebou kompletní revitalizaci, která započala v roce 2019 a skončila na konci letošních prázdnin. V místě se aktuálně ještě odstraňují drobné vady a nedodělky.

vandalismus_krasovska_UMO1a

V příštím týdnu čeká areál, který byl dokončen na konci letních práznin, slavnostní otevření. Za pár dní však kdosi stačil spoustu prvků zničit či odcizit. Na začátku září někdo nařízl kotevní oka u závěsných lan, zmizelo odsud také šest laviček a dva odpadkové koše.

vandalismus_krasovska_UMO1
Aktuální prohlídka areálu pak poukázala na další poničené prvky. U basketbalového koše kdosi utrhl kovovou síťku, na hřišti pro nejmenší děti je již podruhé rozbitý zavírací mechanismus vrátek a na modrém hřišti s umělým povrchem vandalové utrhli kotevní ocelové lanko ochranné sítě u branky, takže síť zde nyní nedrží.

"Rádi bychom touto cestou požádali rodiče, aby na své ratolesti dohlédli, a nedocházelo k větším škodám,“ uvedla vedoucí Odboru investic a majetku ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

vandalismus_krasovska_basketbalovy_kos_UMO1

V objektu je také velký nepořádek, prohlídka objevila poházené PET lahve, pytlíky od jídla, kapesníky, plechovky od energetických drinků, krabičky od cigaret, a dokonce i oblečení.

Revitalizovaný vnitroblok proto nově hlídají kamery. Okem kamery jej nyní pozorují plzeňští strážníci i státní policisté. Na ně se také mohou lidé obracet, když uvidí, že je v místě ničen majetek.

Foto: UMO1

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24