QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič na Domažlicku se podruhé narodil – FOTKY

25.10.2021 12:20

Řidič osobního auta nerespektoval dopravní značku a vjel na nechráněný železniční přejezd. Vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit a došlo ke střetu.

srážka vlaku s autem_foto PČR_2
srážka vlaku s autem_foto PČR_2srážka vlaku s autem_foto PČR_1srážka vlaku s autem_foto PČR_3srážka vlaku s autem_foto PČR_4

Řidič osobního auta nerespektoval dopravní značku a vjel na nechráněný železniční přejezd. Vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit a došlo ke střetu a k poškození přední části vlaku a levé strany vozidla.

Dne 24. října krátce po druhé hodině odpoledne došlo v obci Trhanov ke střetu osobního auta s vlakem. 77letý řidič při přejíždění nechráněného železničního přejezdu ve směru od obce Trhanov do obce Chodov nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a nedal přednost osobnímu vlaku jedoucímu po trati ve směru od Domažlic do Trhanova. Vlak řídil 51letý strojvedoucí a cestovaly v něm kromě průvodčího ještě čtyři osoby.

„Řidič vjel přední částí vozidla do profilu tratě před vlakovou soupravu, přičemž vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit a došlo ke střetu a k poškození přední části vlaku a levé strany vozidla. Ke zranění cestujících ve vlaku, strojvedoucího a průvodčí nedošlo, řidič a jeho čtyřiadvacetiletá cestující byli převezeni do Domažlické nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

V souvislosti s šetřením tohoto trestného činu se obracejí na cestující z vlaku, kteří po střetu odešli ještě před příjezdem policie, aby kontaktovali tísňovou linku policie 158.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24