QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči, pozor! V Plzni opět platí parkovací řád

28.04.2020 11:55

Město se od úterý 28. dubna vrací k parkovacímu systému, který platil do 15. března, tedy do doby než došlo ke změnám kvůli nouzovému stavu.

mini-cooper

Od úterý 28. dubna začíná v Plzni opět platit parkovací řád, stejně tak je nutné opět dodržovat modré zóny. Město se tak vrací k systému, který platili do 15. března než účinnost parkovacího řádu zakázala vláda v souvislosti s nouzovým stavem.

Pokuty by ale v prvních dnech padat neměly. "Plně vymáhat dodržování parkovacího řádu na svém území ale bude Plzeň od pondělí 4. května, do té doby chce uplatňovat benevolentnější přístup a zaměřit se hlavně na informování řidičů,“ uvádí mluvčí magistrátu Eva Barborková.  

"Neoprávněné stání v těchto dnech v modrých zónách chceme zatím řešit spíše domluvou, řidiči dostanou lístek s upozorněním za stěrač vozu. Dáváme tak občanům pár dnů na to, aby obnovení platnosti parkovacího řádu zaregistrovali,“ upřesňuje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Město Plzeň nyní také připravuje návrh, kterým chce nahradit držitelům parkovacích rezidenčních karet na území města Plzně to, že po několik týdnů nemohli parkovat tam, kde jim umožňovaly modré zóny. "Najdeme způsob, jak to udělat, plánujeme, že prodloužíme platnosti karet o počet dní, kdy byl parkovací řád zneplatněn, bude to dělat zhruba šest týdnů,“ doplňuje Michal Vozobule. Nařízené zrušení parkovacího řádu znamená pro město Plzeň finanční výpadek zhruba 4,5 až 4,7 milionu korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24