QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Riskantní bruslení a parkování na cestách. Hasiči na Šumavě upozorňují na nebezpečí!

09.01.2021 21:02

Šumava zažívá nával a záchranné složky i strážci parku se stále častěji setkávají s neukázněnými návštěvníky. Na problém v Železné Rudě upozorňují po sobotě i místní hasiči.

bruslení
brusleníbruslení parkování

"V prvním případě je to několik tun hokejistů na zamrzlém rybníčku, který tak výrazně praská a zaplavuje se vodou. Rodiče, trenéři, přemýšleli jste nad tím, jak zachránit ne jednoho, dva, ale desítky tonoucích? My ano a máme z toho celkem vrásky," takto se hasiči ze Železné Rudy vyjadřují k sobotnímu bruslení na přírodním koupališti Žabáky v Železné Rudě.

Hasiči dále upozorňují i na to, že lidé  často parkují mimo vyznačená parkoviště. Pokud by se při bruslení na Žabákách v sobotu něco stalo, hasiči by kvůli zaparkovaným vozidlům na příjezdové cestě neměli možnost k místu projet. "Za druhé, na místo se potřebujeme dostat. A to se díky takovému parkování nepodaří ani se šestikolkou, natož s terénním autem, nebo cisternou. Nejde o to, že bychom na místo nedoběhli, ale se značným zdržením a omezeným vybavením na záchranu," uvádějí hasiči.

Problém s neukázněnými turisty měli už při předchozích víkendech strážci národního parku. Na ploše Čertova jezera se klouzali návštěvníci. Fotografie i informace najdete v článku zde.

O tomto víkendu zamířily kvůli očekávané vysoké návštěvnosti na Šumavu i policejní hlídky. Více jsme se psali zde.

foto: Hasiči Železná Ruda
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24