QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sametové hospody: Příběhy hospod z roku 1989

07.11.2019 17:09

K mapování příběhů českých i moravských hospod, které sehrály důležitou roli v historických událostí roku 1989, nyní slouží unikátní web. Na webu může kdokoliv sdílet své zážitky a fotografie. 

U černého vola 1

Plzeňský Prazdroj přichystal k 30. výročí sametové revoluce zajímavý projekt Sametové hospody, zaměřující se na hospody, které sehrály velmi důležitou roli roku 1989. Projektu se může zúčastnit každý, kdo přispěje svými fotografiemi a hlavně hospodskými příběhy z předrevolučního období. Autory nezajímavějších příběhů Plzeňský Prazdroj náležitě odmění. 

„Listopadové události roku 1989 a studentské demonstrace nastartovaly demokratické změny u nás. Lidé se scházeli nejen na náměstích, ale hojně diskutovali také v hospodách. A právě zajímavé příběhy hospod, které jsou spojené se sametovou revolucí, studentským či občanským hnutím, jsme se rozhodli ukázat v našem projektu Sametové hospody. Sešli jsme s tehdejšími studenty a dalšími lidmi, kteří se přímo podíleli na revolučních změnách, ale i se současnými hospodskými a přinesli jsme několik zajímavých příběhů hospod v Plzni, Ostravě, Brně i Praze. A je skvělé, že všechny námi mapované hospody fungují dodnes a lidé je tak mohou navštívit a zavzpomínat,“ říká Tomáš Mráz, obchodní ředitel z Plzeňského Prazdroje.

do 22.listopadu může svými příběhy a fotografiemi přispívat kdokoliv, a to na stránce www.sametovehospody.cz. Výherce nejzajímavějšího příběhu obdrží dárkový poukaz v hodnotě 1500 Kč do hospody, která čepuje Volbu sládků. 

 

FOTO: Plzeňský Prazdroj 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24