QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Semafory na křižovatce na Vejprnické budou mimo provoz několik týdnů

15.05.2019 13:54

Na křižovatce Vejprnická - Křimická v Plzni na Skvrňanech už několik dnů nefungují semafory. Podle aktuálních informací budou mimo provoz několik týdnů. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (5)

Problémy se semafory na jedné z frekventovaných křižovatek v Plzni nastaly před několika dny. Nejspíš je poškodila bouřka, která se městem prohnala o víkendu.

Teď to vypadá na komplikovanou záležitost. "Situace je podstatně vážnější. Řadič, tedy zařízení, které řídí křižovatku, je nefunkční a neopravitelný. Pravděpodobně za to může sobotní bouřka," říká Josef Brůha, vedoucí oddělení dopravních průzkumů a světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně. 

Celé zařízení nyní projde kompletní porhlídkou. "Řadič bude nahrazen novým a zároveň bude provedena důkladná kontrola venkovní výstroje, co vše bylo případně ještě poškozeno," dodává Josef Brůha.

Řidiči budou muset na křižovatce počítat s nefunkčními semafory dost dlouhou dobu. "Příprava nového řadiče, kontrola venkovního zařízení, instalace a zprovoznění potrvá zhruba tři až čtyři týdny a po tu dobu bude světelné signalizační zařízení nefunkční," potvrdil Josef Brůha s tím, že o nastalé situaci už byla policie informována a místo bude monitorovat.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24